Konkursi, Konkursi u svetu

10 najboljih fotografija po izboru Time magazina

LightBox je blog čuvenog magazina Time koji je pokrenuo njihov foto-departman sa ciljem da promoviše fotografiju i njenu izuzetno važnu ulogu u novinskom izveštavanju, danas više nego ikada. Pokrenut je 2011. godine i pored uobičajenih foto-priča tu se može videti kako nastaju te foto-priče (backstory), pročitati o aktualnim izložbama i knjigama, saznati nešto više o velikanima novinske fotografije i pogledati ekskluzivne fotografije projekta u nastanku.

Pored ovih, već ustaljenih tema, LightBox objavljuje: Najbolje fotografije nedelje (svakog petka); Fotografije koje nas ostavljaju bez daha; Linkove na fotoreportaže (uređuje Mikko Takkunen);  mesečni vodič za Fotografije izvan veba i na kraju godine 365: Godina u fotografijama.

Pre nekoliko dana Time Lightbox objavio je listu 10 najboljih fotografija u 2013. godini po izboru njihovih urednika fotografija. Ona uključuje fotografije iz najdramatičnijih događaja protekle godine renomiranih fotoreportera kao što su Tyler Hicks (masakr u “Westgate” šoping centru u Najrobiju); Philippe Lopez, (tajfun Haijan na Filipinima); John Tlumacki (teroristički bombaški napad na bostonskom maratonu).

ReFoto

Author: ReFoto