Talenti

100 lica lisica

Kada je, tokom šezdesetih, Jane Goodall dala šimpanzama ime umesto broja, preokrenula je svet naume. Ona je imenom njima dala identitet i individualnost.

fox-faces-roeselien-raimond-ears

Mnogo godina kasnije, ljudi još uvek imaju tendenciju da zaborave da i životinje imaju ličnost. Da li ste ikada primetili da je i lisica, baš kao vaš voljeni kućni ljubimac pas ili mačka, da je svaka pojedinac i da se razlikuju između sebe prema svojim karakteristikama? Neke malo pametnije, neke blesavije, neke aktivne a neke pasivne. Koliko lisica – toliko lica. Svako “lice” krije jedinstven karakter. Pošto sva ta lica govore mnogo fotografkinja Roeselien Raimond je odlučila da ih zabeleži.

Roeselien Raimond je holandski fotograf, koja živi u jednom od najgušće naseljenih područja Holandije, gde je pronalaženje prirode je donekle izazov .
Profesionalno, ona je uvek balansirala između umetnosti i psihologije. Naravno priroda odigrala veoma važnu ulogu takođe.

fox-faces-roeselien-raimond-hypno

U početku, njen odabir su bili insekti. Roeselien je uživala prikazujući skriveni svet insekata i njihovu lepotu, sve dok se neodoljiv model nije pojavio na “sceni” – lisica. Od tog dana ona proučava i fotografiše lisice. Njen rad se često opisuje kao lični i intiman, kao da uspeva da fotografiše pojedinačne ličnosti lisica na fotoaparatu. Njene fotografije daju jedinstven uvid u život jedne lisice. Ona ih prikazuje u snegu , sa svojim porodicama, dok spavaju, sveže uhvaćenim plenom ili sa svojim mladuncima.

fox-faces-roeselien-raimond-older

fox-faces-roeselien-raimond-orange

fox-faces-roeselien-raimond-red

fox-faces-roeselien-raimond-red-fox

fox-faces-roeselien-raimond-red-mr-fox

fox-faces-roeselien-raimond-young

fighting_foxes1

fox_prey1

foxyface1
Zen Fox III

Red Fox (Vulpes vulpes) drinking water from a channel in the warm light before sunset. HEr body is reflected in the smooth water surface.

red_fox_sleeping1

redfox_snow

X1B0357_fox_love

X1B1030_fox_trot

X1B1129_red_fox_photo

X1B1481_fox_looking_up

X1B9470_funny_fox1

X1B9479_red_fox_autumn_leaf

zen_fox_meditating

Više fotografija možete pogledati na zvaničnom sajtu.

Author: Marija Vukadinović