ReFoto škola

Refoto škola fotografije

Završena je još jedna uspešna Refoto škola fotografije. I dalje smo jedinstveni po onome šta tokom tri vikenda intenzivnog druženja dobijate: studio sa toliko opreme da pojedinu koristimo samo ako to neko posebno zatraži, predavanja i analize radova tokom kojih vas istovremeno obučimo i da na najefikasniji način obradite svoje snimke koje potom dobijete odštampane u formatu A3 ili većem!

Tokom prvog vikenda snimamo predmete i postavke takozvanih “mrtvih priroda” i na taj način se najbolje upoznajete sa mogućnostima opreme. Sledeći nivo počinje drugog vikenda kada umesto nepokretnih motiva fotografišete modele. Na predhodnoj školi bilo je devet polaznika pa smo angažovali čak tri modela tako da su sva tri seta istovremeno bila u akciji i na svakom je bilo po tri polaznika tako da gužve nema. Poslednji vikend bio je veoma zanimljiv jer smo otišli na “safari” uprkos najavama izuzetno lošeg vremena. Ipak sreća nas je pratila tako da smo u istom danu imali tri godišnja doba: provejavala je susnežica, pretvorila se u sitnu kišu i na kraju je izašlo sunce. Uostalom, kako kažu, fotografije govore više od reči pa pogledajte delić onoga šta smo tokom tri vikenda škole uradili.

Ako ste pomislili da je prošao mesec bez škole prevarili ste se jer smo u međuvremenu održali i jednu školu analogne fotografije. Ona nije bila najavljena jer je za tako nešto postojao dobar razlog: neki od polaznika klasične škole poželeli su još a prijavili su se i oni koji samo analogno i žele da rade pa je broj mesta bio popunjen. O analognoj školi više reči nakon praznika.

Refoto studio ponovo je doživeo evoluciju, ovog puta po pitanju organizacije setova. Kako je broj ljudi u studiju bio veliki (devet polaznika, tri modela i dva predavača) studijski stativi bili su mala smetnja jer su njihove noge bile posvuda. Zato smo nabavili i montirali četiri Manfrotto zidna nosača i modelujuća svetla na dva seta podigli uvis. Na taj način dobijen je važan prostor za budući rad jer sada samo glavno svetlo odnosno jedan bum stativ stoje na setu. Nabavili smo još jedan par Profoto Air Remote i Air Remote TTL kontrolera, četiri TTL kontrolera i čak osam univerzalnih trigera tako da više nema nikakvog čekanja na red.

A sada ono najvažnije, nova 28. Refoto škola fotografije počeće sa radom 14. aprila pa vas pozivamo da se javite. Za sve one neodlučne stoji poziv da se jave i dođu do studija gde mogu da pogledaju opremu i prostor gde će snimiti svoje prve studijske fotografije. Sve informacije na telefon 0658444425, Milan Živković.

ReFoto

Author: ReFoto