Aktuelnosti

46. Međunarodni salon umetničke fotografije ‘’Žisel’’ 2018.

Žiri 46. Salona umetničke fotografije na temu život sela ‘’Žisel’’ 2018. godine u sastavu: Dragoslav Mirković MF FSS, Miroslav Predojević MF FSS, Milan Živković i Zoltan Bisak-delegat FSS, pregledao je 25. 07. 2018. u Omoljici 504 fotografije od 132 autora i za izlaganje na 46. Salonu odabrao 100 fotografija od 74 autora.
Nagrade za kolekciju fotografija dobili su Miroslav Jeremić, Đani Bardoti i Milenko Mrvoš a pohvaljeni su sledeći autori: Zoran Milutinović i Zdravko Simijonović.
U kategoriji pojedinačnih fotografija nagrađeni su Branimir Radovanović, Csakany Lorant i Vesna Mamula dok su pohvaljeni radovi Olivera Bešića, Vladimira Đinića i Dušana Kozoderovića.

Otvaranje ove izložbe ali i još nekoliko je 3. avgusta u Omoljici a raspored dešavanja je sledeći: u 19 su promocije knjiga “Senke kad im vreme nije” Željka Đurića i “Belocrkvanski karneval” Milana Živkovića. U 20.30 je otvaranje 46. Salona umetničke fotografije i  dodela nagrada a potom slede otvaranja izložbi: Željko Đurić “Senke kad im vreme nije”, Izložbe fotografija dobitnika najviših zvanja u  Foto Savezu Srbije (Ranko Đurović, Zoran Milutinović i Imre Sabo), “Iz Almanaha Foto saveza Srbije” i Milan Živković ‘’Karneval – portreti”.

Kao ekskluzivan prilog možete preuzeti kompletan katalog na adresi Katalog_prezentacija

Author: Petar Vukadinović