Aktuelnosti

Ada OPEN – IUPC 2018

REKORDAN BROJ TAKMIČARA

Ovogodišnje takmičenje „ADA OPEN – IUPC 2018.“ uspešno je održano 22.04.2018. godine na Savskom jezeru. Uz podršku kompanija Mares – Adriatic Scuba i Nikon Srbija, kao i ronilačkog saveza SOPAS na takmičenju su nastupila 34 podvodna fotografa, što predstavlja rekord u dosadašnjoj organizaciji ovog sportskog događaja. Od toga je u kategoriji DSLR bilo 6 takmičara, a u uvek popularnoj kategoriji Kompakt u;estvovalo je 28 podvodnih fotografa. Sudije su bile Igor Rill (National Geographic Srbija) i Vladan Milisavljević (foto agencija Ultramarin). Takmičenje je održano ispred ronilačkog centra „Svet Ronjenja – Ada“ na Makiškoj strani jezera. Vidljivost je bila oko 3 metra, tako da su se fotografi „namučili“ u kategoriji ambijent, ali je zato u kategorijama makro i riba bilo obilje kvalitetnih fotografija.

Najuspešniji fotografi bili su Ivana Orlović Kranjc (DSLR) i Dejan Slavković (Kompakt), a mišljenje žirija bilo je da se kvalitet fotografija ukupno gledano, podigao na viši nivo.

Najbolja fotografija događaja, Ivana Orlovic Kranjc

 

Organizator takmičenja S.D.T. Svet Ronjenja zahvaljuje se JP „Ada Ciganlija“, firmi „Kreativni gradski centar“, agenciji „Atlas Security“ i PU „Čukarica“ na saradnji i pomoći oko organizacije takmičenja.

U galeriji koja sledi, pogledajte deo atmosfere sa ovogodišnjeg takmičenja. (foto Bob, Andrej Kranjc Photography).

ReFoto

Author: ReFoto