Telefoni

Apple predstavio novitete na svojim sistemima

Na Svetskoj konferenciji developera u San Francisku, Apple je predstavio novitete koji nas očekuju na jesen 2016.

Novi iOS 10, operativni sistem za Apple uređaje preuredio je izgled nekih od svojih glavnih funkcija. Muzika, Siri, Poruke i Obaveštenja imaju novo ruho.

Siri je Apple-ov ugrađeni inteligentni asistent. Prvi put je predstavljen tržištu sa izlaskom iPhone 4s modela. Sada Siri može da izvršava komande koje mu zadajete. Zvanje taksija, rezervisanje bioskopskih karata, plaćanje računa, slanje poruka, i još mnogo toga je dodato kako bi korisnicima Apple uređaja bilo olakšano korišćenje iPhone telefona.

darkmodeconceptmessages-800x554

Obaveštenja na iOS 10 su bogatija i interaktivnija nego ikad. Sada korisnici mogu da vide fotografije, gledaju video zapise i slušaju audio pravo iz obaveštenja. Obaveštenja mogu sada da prikazuju žive informacije, tako da mogu da vide kada prijatelj kuca odgovor na tekst ili gledaju kao se ažuriraju mape u realnom vremenu. Možete koristiti sve ove mogućnosti da se stvore bogata, interaktivna i moćna obaveštenja  za vaše aplikacije.

iphone

Iskoristite preuređenu aplikaciju Poruke u okviru iOS 10 koja korisnicima omogućava interakciju sa aplikacijom direktno u porukama. Korisnici sada mogu lako da kreiraju i dele sadržaje, da dodaju nalepnice, vrše plaćanja i još mnogo toga, bez napuštanja Poruka.

 

Author: Marija Vukadinović