Aktuelnosti

Belocrkvanski karneval

Nekoliko dana unazad održan je Belocrkvanski karneval. Naša ekipa, sastavljena od ljudi iz Refoto portala i Nikona, i ove godine bila je prisutna sa željom da se dešavanja ne završe onog trenutka kada poslednji učesnik povorke prodje ispred brojne publike.

Ilija Blanuša, direktor lokalnog Centra za kulturu kaže da zbog tradicije od 190 godina, mnoge karnevalske grupe se same nude da dođu. To je ogroman uspeh, jer je Bela Crkva malo turističko mesto, ali za koje se, zahvaljujući karnevalu, nadaleko čuje.

Ekipa Nikona ponela je ove godine fotoaparate seije Z a snimanje nove serije portreta uradjeno je ovog puta Nikon D 850 fotoaparatom, objektivom 70-200 (uz TC 14) uz moćni Profoto D2 i veliki 150cm oktagon. Fotografije namenjene domaćinima snimilo smo Nikon D 500 fotoaparatom i objektivima 14-24 i 24-70 mm.

Karneval je tradicionalno otvorila ekipa motociklista sa velikog skupa bajkera u Beloj Crkvi. Ovog puta njih smo snimali uz sinhronizaciju “na drugu zavesicu” i panovanje tokom kretanja. Igranje sa svim mogućnostima moćnog Profoto D2 (1000 Ws) fleša je neograničeno a ovog puta smo iskoristili mali deo kombinacija manualnog ili TTL režima, sinhronizacija i dužina trajanja bljeska.

Kompletnu priču videće posetioci izložbi koje će uskoro biti održane u Beloj Crkvi a ovo je ujedno i prilika da pozovemo sve koji su bili na Karnevalu i tamo snimili poneku fotografiju da ih pošalju organizatorima u Beloj Crkvi.

Fotografije: Zoran Todorić i Milan Živković