Video oprema

Canon EOS C100 Mark II – Cinema EOS kamera nove generacije

Canon je danas proširio svoj Cinema EOS System predstavljanjem modela EOS C100 Mark II, svoje najnovije profesionalne kamere s velikim senzorom, namenjene snimateljima. Zasnovan na uspehu hvaljenog modela EOS C100, model EOS C100 Mark II je značajno nadograđen proizvod koji nudi poboljšan kvalitet slike i veće kreativne mogućnosti uz lakše korišćenje i mogućnost bežičnog deljenja materijala.

Tehnologija u Canon EOS C100 Mark II

Zahvaljujući tehnologiji koja se do sada mogla pronaći u vodećem modelu EOS C500, EOS C100 Mark II nudi moćan grafički procesor vrhunskih performansi. Canonov Super 35 mm 8,3 megapikselni CMOS senzor uparen je s grafičkim procesorom DIGIC DV 4 kako bi ponudio žive boje i širok dinamički raspon koji je zaštitni znak kamera Cinema EOS. Novi, prošireni ISO raspon od 320 do 102.400 omogućava vrhunske performanse čak i u uslovima izuzetno slabog osvetljenja. U kameru je ugrađen i nov sistem za obradu slike koji dodatno poboljšava performanse smanjivanjem efekata interferencije („moiré“) i preklapanja („aliasing“), što rezultira oštrijim i jasnijim slikama.

canon_c100_mark_ii_with_lcd_out

EOS C100 Mark II standardno uključuje pionirsku Canonovu tehnologiju Dual Pixel CMOS AF, koja svim korisnicima omogućava jednostavno fokusiranje i prebacivanje između višestrukih subjekata u kadru. Podržana je i Canonova tehnologija Face Detection AF koja daje dodatne kreativne mogućnosti kroz automatsko prepoznavanje i praćenje lica na kompatibilnim objektivima.

EOS C100 Mark II nudi dva načina snimanja za potrebe različitih vrsta produkcije. Način snimanja Dual Format omogućava beleženje Full HD snimaka u formatima MP4 (do 35 Mbps) i AVCHD (do 28 Mbps) istovremeno, brzinama do 60P. Alternativno, korisnici mogu izabrati da se HD i SD snimci snimaju na odvojene SD memorijske kartice radi veće fleksibilnosti i jednostavnijeg deljenja. Ove opcije dodatno proširuju kreativne mogućnosti koje nudi EOS C100 Mark II i čine mogućim beleženje kako sporih i tako brzih događaja.

Prenos podataka

Ugrađena Wi-Fi veza – po prvi put u seriji Cinema EOS – osigurava lakše deljenje snimaka s kamere nego ikad, zahvaljujući mogućnosti prenosa datoteka putem FTP-a. Kada situacija zahteva brzu predaju materijala, kao što je snimanje vesti, mod rada Dual Format omogućava snimateljima da brzo pošalju snimke niske rezolucije direktno s kamere, dok se istovremeno zadržava kopija snimka u Full HD rezoluciji.

Zahvaljujući robusnom, kompaktnom dizajnu, EOS C100 Mark II je idealna kamera za različite primene, posebno one u kojima radi samo jedan snimatelj. Kontrolisanje kamere putem internet pretraživača korišćenjem ugrađene Wi-Fi veze i podrška za Canonov višefunkcionalni daljinski upravljač RC-V100 dozvoljavaju da se kamera smesti na lokacije koje se ranije nisu mogle iskoristiti, omogućavajući snimateljima da zadrže kreativnu kontrolu i u najčudnijim situacijama s mnoštvom prepreka.

canon_c100_mark_ii_with_top_handle

Ekran

Ekran kamere EOS C100 Mark II redizajniran je i sada se preklapa s bočne strane kako bi omogućio veću fleksibilnost, uključujući i mogućnost lagodnog kadriranja čak i dok se snimatelj nalazi ispred kamere. Novi OLED ekran nudi veći kontrast, življe bolje i brži odziv, čak i u uslovima jarkog spoljašnjeg osvetljenja. Kamera je opremljena i poboljšanim, nagibnim elektronskim tražilom (Electronic Viewfinder  – EVF) i velikim okvirom za oko kako bi omogućila veću fleksibilnost i tačnost tokom snimanja. Niz profesionalnih zvučnih karakteristika dodat je mikrofonu, a kućištu je dodat novi ugrađeni mikrofon koji omogućava snimanje zvuka bez prekida i u najmanjoj mogućoj konfiguraciji.

Kao deo sistema EOS, kamera EOS C100 Mark II je kompatibilna i optimizovana za Canonove EF objektive i 4K EF filmske objektive.

Najvažnije karakteristike kamere Canon EOS C100 Mark II:

  • 8,3 MP Super 35 mm CMOS senzor, ISO 102.400

  • Dual Pixel CMOS AF i Face Detection AF

  • Dual Format AVCHD/MP4 snimanje do 1.080/60p

  • OLED zaslon; poboljšano elektronsko tražilo

  • Ugrađeni Wi-Fi i mogućnost kontrole iz daljine

Dodatne informacije potražite na stranici  www.canon.rs

 

Boris Bjelica

Author: Boris Bjelica