Objektivi

Canon predstavlja objektiv EF 50 mm f/1,8 STM

Naslednik neverovatno popularnog modela EF 50 mm f/1,8 II i savršen drugi objektiv za sve koji žele da podignu svoje fotografije na viši nivo, Canon EF 50 mm F/1,8 STM izvanredan je pri snimanju portreta, fotografija u okruženju s niskim nivoom osvetljenja i za dodavanje umetničkog utiska svakodnevnim predmetima i scenama, zahvaljujući maksimalnom otvoru objektiva f/1,8 i žarišnoj daljini od 50 mm.

Canon EF 50 mm f/1,8 STM donosi poboljšani dizajn, Canonov premaz Super Spectra, blendu sa sedam listića i tehnologiju STM za glatko, gotovo nečujno fokusiranje. Kompaktan, lagan i cenom povoljan Canon EF 50 mm f/1,8 STM je dobrodošao dodatak fotografskoj torbi za sve one koji žele da zabeleže fotografije koje ostavljaju snažan utisak.

Istražite kreativne portrete i fotografisanje pri slabom osvetljenju

S novim objektivom jednostavno možete da zabeležite vrhunske portrete ili snažne, umetničke fotografije i video-zapise – širok otvor objektiva od maksimalno f/1,8 omogućava preciznu kontrolu nad dubinom polja. Canon EF 50 mm f/1,8 STM vam daje kreativnu slobodu da se fokusirate na izabrani predmet fotografije i pustite da se ostatak kadra stopi u glatko zamućenu pozadinu čime trenutno privlačite pažnju gledalaca na tačno određeno područje. Otvor pušta i više svetla u objektiv, što vam omogućava jednostavno fotografisanje u tamnijim okruženjima.

Fiksna žarišna daljina od 50 mm omogućava dobijanje visokokvalitetnih rezultata, s vidljivo poboljšanom oštrinom i kontrastom. U paru sa Canon EOS D-SLR fotoaparatom sa senzorom APS-C veličine objektiv je savršen za snimanje portreta i omogućava vam beleženje idealnih kompozicija na kojima se nalaze glava i ramena subjekta. Koristan je i kao svakodnevni standardni objektiv za D-SLR fotoaparate punog kadra i sjajan za beleženje velikog broja različitih situacija iz prirodne perspektive.

Objektiv nudi najmanju udaljenost fokusiranja od svega 0,35 m, što omogućava da se veoma približite predmetima koje fotografišete i postignete veće uvećanje, a blenda sa 7 listića daje lepo zamućenje i akcente izvan fokusiranog područja. Objektiv nudi poboljšani kvalitet slike u poređenju s prethodnikom, a koristi Canonov premaz Super Spectra Coating koji smanjuje količinu unutrašnjih refleksija, kao i odbljeske i efekat „ghostinga“.

Savršen dodatak svakoj fotografskoj torbi

Objektiv je lagan i kompaktnog dizajna, a uz masu od svega 160 grama lako se prenosi u bilo kojoj fotografskoj torbi čiju ukupnu masu povećava tek neznatno. Novi dizajn u skladu je s Canonovim EOS D-SLR fotoaparatima za početnike i srednje napredne korisnike, a novi metalni navoj omogućava izdržljivije povezivanje s kućištem fotoaparata. Prsten za ručno fokusiranje daje vam dodatnu slobodu da precizno određujete fokus prilikom fotografisanja i snimanja video-zapisa.

EF 50 mm f/1,8 STM – najvažnije prednosti:

  • Fantastičan objektiv za portrete
  • Brzo, gotovo nečujno fokusiranje
  • Sjajne performanse pri slabom svetlu
  • Vrhunski oštra i kvalitetna slika
  • Kompaktan dizajn omogućiće vam da ga koristite gde god da se nalazite
Boris Bjelica

Author: Boris Bjelica