Video oprema

Canon XC15 profesionalna kompaktna 4K kamera

Canon predstavlja XC15 – profesionalnu kompaktnu 4K kameru sa vrhunskim audiointerfejsom

Kompanija Canon predstavlja XC15 – kompaktnu 4K (UHD) i Full HD video kameru koja ima mogućnost snimanja i fotografisanja, a namenjena je reporterima i snimateljima nezavisnih ili dokumentarnih filmova. Kao naslednik popularnog modela XC10, XC15 spaja najbolje elemente svog prethodnika sa novim funkcijama i funkcionalnostima, uključujući mikrofonski adapter sa dvostrukim XLR ulazima za profesionalno snimanje zvuka, brzo automatsko fokusiranje i mogućnost brzine snimanja 24p za kinematografe.

canon-xc15

Svestranost u snimanju radi jednostavne integracije tokova rada

XC15 je savršena “B” ili “C” kamera za filmsku produkciju zahvaljujući delom sposobnosti snimanja pomoću alata Canon Log čime nudi istih impresivnih 12 postavki (800 %) dinamičkog raspona kao kod Canon modela EOS C500. Kamera može snimiti UHD (3840 x 2160) 4K materijal brzinom od 25p ili 24p na internu karticu CFast 2.0™ brzinom do 305 Mb/s ili Full HD na karticu SD brzinom do 50 Mb/s. Mogućnost snimanja brzinom od 24p zajedno sa sposobnošću odabira postavke „Look“ svideće se posebno kinematografima jer će jednostavno moći da integrišu snimke sa drugih filmskih kamera i tako dramatično unaprede tok rada.

Zadovoljavanje potreba zahtevnih korisnika

Medijski reporteri i snimatelji filmova razumeju da je kvalitet zvuka jednako važan kao kvalitet slike i sve češće traže kameru sa naprednijim mogućnostima snimanja zvuka. Na temelju povratnih informacija koje je dobio od korisnika modela XC10 iz celog sveta, Canon je u XC15 ugradio MA-400, mikrofonski adapter koji omogućava snimanje zvuka profesionalnog kvaliteta putem dvostruke XLR veze koja prihvata balansirane i nebalansirane mikrofone kao i ulazne audiosignale na linijskom nivou.

Prilagodljivost modela XC15 svideće se reporterima zbog mogućnosti dobijanja 8,29-megapikselnih fotografija prilikom korišćenja 4K (UHD) načina snimanja za objavu u štampanim medijima ili na internetu. Kada je izuzetno važno kamerom uhvatiti prelomne vesti, tu je brzo automatsko fokusiranje koje obuhvata prepoznavanje lica radi lakšeg korišćenja prilikom slaganja kompozicijskih snimaka.

xc15-4k-uhd-camcorder_2_xl

Snimanje izvanrednih detalja, čak i uz slabo osvetljenje

XC15 je izuzetno precizan u uslovima  slabe osvetljenosti zahvaljujući svom širokom ISO rasponu od 100 do 20 000 koji je savršen za snimanje pri slabom svetlu (primer može biti snimanje intervjua u slabo osvetljenim prostorijama). Ugrađeni ND filter pomaže i kad je svetlo prejako. Spajajući brzinu i kvalitet, XC15 ima CMOS senzor vrste 1.0 i Canon procesor DIGIC DV5, pa korisnici mogu da snimaju 4K videozapise visokog kvaliteta sa niskim nivoom šuma i malom dubinom polja. Kamera ima i objektiv sa 10x optičkim zumom i Canon tehnologijom stabilizacije slike vodećom u klasi. Tako je moguće snimiti niz scena, od portreta do velikih otvorenih prostranstava.

Lagan i kompaktan dizajn optimizovan za jednostavno snimanje

Kompaktne dimenzije i mala masa kamere XC15 čine je savršenim alatom za snimanje dokumentaraca i intervjua, naročito kada je potrebno uhvatiti drugi ugao gledanja na neobičnoj ili skučenoj lokaciji (primer, u automobilu). Da bi bila krajnje udobna, kućište kamere ergonomski je oblikovano i ima rotirajući bočni držač. LCD osetljiv na dodir koji čuva vidljivost u svim uglovima daje dobar pregled, dok zoom olakšava snimanje pri jarkoj svetlosti ili u nivou oka.

xc15-4k-uhd-camcorder_3_xl

Uvek povezana

XC15 ima ugrađeni dvokanalni Wi-Fi radi prikaza uživo i jednostavnog daljinskog upravljanja putem pretraživača ili pametnog uređaja, a to su sastavni delovi kompleta alata svakog modernog snimatelja.

Glavne prednosti kamere XC15:

  • snimanje profesionalnih 4K i Full HD videozapisa
  • profesionalni dvostruki XLR audiopriključci
  • profesionalne funkcije i jednostavna integracija u tok rada
  • diskretna i krajnje svestrana
  • jednostavna za korišćenje

Dodatne informacije potražite na stranici www.canon.rs

Author: Marija Vukadinović