Blog

iF Design Awards za NIkon

Prestižne svetske nagrade „iF Design Awards“, koje sponzoriše organizacija iF International Forum Design GmbH, odaju priznanje za pokazanu stručnost u oblasti proizvoda, komunikacije i ambalaže. Ove godine je panel sastavljen od 67 poznatih stručnjaka za dizajn ocenio preko 6375 prijava iz 52 zemlje. Prijave su bile procenjene po inovativnosti, funkcionalnosti, estetici, odgovornosti i pozicioniranju.

Nikonov sistem bez ogledala

Nikonov revolucionarni sistem bez ogledala je u potpunosti podređen najširem bajonetu[1] na svetu, koji omogućava korisnicima da uhvate više svetlosti i postignu vrhunske nivoe optičkih performansi.

Sistem se sastoji od dva fotoaparata bez ogledala – Z 7 i Z 6 – koji imaju novi bajonet većeg prečnika i kompatibilne NIKKOR Z objektive serije S. Ovi izvanredni objektivi su svetlosno jaki, oštri i tihi i propuštaju više svetlosti u celom kadru kako bi postigli izuzetne nivoe detalja, sve do ivica slike. FTZ bajonet adapter dopunjava komplet koji omogućava fotoaparatima serije Z da se koriste zajedno sa NIKKOR objektivima sa F bajonetom.

 COOLPIX P1000

Nikonov supertelefoto digitalni fotoaparat COOLPIX P1000 diči se najvećim svetskim optičkim zumom od 125x. Uz opseg žižne daljine od 24–3000 mm, korisnici mogu da snimaju oštre fotografije i video-snimke bez obzira na udaljenost subjekta. Njegov svetlosno jak NIKKOR objektiv f/2,8–8 i optički senzor od 16 MP daju svoj doprinos revolucionarnom sistemu savršenom za sportove, životinjski svet i turističke fotografe.

Za dodatne informacije posetite sajt iF Design Awards: https://ifworlddesignguide.com/our-awards/professional-awards/if-design-award-201

 

ReFoto

Author: ReFoto