Foto-klinika

Foto Klinika – Marko Popović

marko popovic

Danas me je nešto kopkalo da uzmem foto aparat, i da kao pravi foto entuzijasta  prošetam malo po Zemunu i fotografišem. Moram da priznam da se posle nekog vremena osećanja glupog zbog slikanja raznih crkvi, cveća i fontana počeo osećati sve udobnije, i osmeh mi se polako iskrao na lice. Ipak, ono što je obeležilo ovaj dan nije bilo moje neko unutrašnje ispunjenje zbog rađenja nečega što volim, niti otkrivanja skrivenih lepota Zemuna (a nemate pojima koliko puno ih ima), već zbog jednog slučajnog susreta koji je usledio na keju. Dok sam slikao jato labudova, pokušavajući da uhvatim što bolji kadar ovih veličanstvenih stvorenja, jedna mala hrabra devojčica se istrgla iz ruku svoje bake i potrčala ka njima. Gledao sam sa interesovanjem kako im se neustrašivo približila, a onda je sa pravom dečijom znatiželjom proučavala nepoznata bića njene veličine. Deka je iz daljine viknuo, i baka je brzo uhvatila devojčicu za ruku i rekla da moraju da idu, ali ne pre nego što sam je ja uslikao kako se odmerava sa jednim labudom. I to je to.


Nisam uzeo mejl, niti telefon od gospođe, ali ukoliko prepoznate dete sa fotografije, bilo bi mi baš drago da im je prosledite. 

 

 

 

marko popovic foto klinika

_MZF4150SAVET : Marko nam je poslao fotografiju,uz simpatičnu priču kako je nastala. Ponekad je bitno uhvatiti trenutak,pa ne obraćamo pažnju na ostale faktore. Iako je verovatno brzo reagovanje uticalo na to, fotografija je mogla drugačije da se prezentuje. Sigmin objektiv AF 17-70mm f/2.8-4.5 koji je korišćen ,pruža raznovrsnot u vidu kadriranja. Marko je mogao da se poigra sa planovima i dubinskom oštrinom. Ono što mi bode oči je drugi labud čija glava se ne vidi u kadru. Koristeći veći otvor blende stavili bi fokus na devojčicu i labuda. Sve u svemu lepo. 🙂

kreativno ali nije dobro realizovano