Konkursi u svetu

FOTOFILMIC – Otvoren poziv za sve analogne fotografe

©Alexander Veledzimovich (Belorusija), „Ira and Dima“, 2.mesto 2013

Otvoren poziv za sve analogne fotografe, bez obzira na nacionalnost i bez ograničenja u godinama pod nazivom FOTOFILMIC.

 

U globalnom kontekstu digitalne tehnologije “FotoFilmic” odražava promenljivo poimanje analogne  fotografije kao posebnog umetničkog medija i prakse u savremenoj fotografiji.

Danas se većina fotografa koji se bave analognom fotografijom nalazi na akademskim umetničkim odsecima u potrazi za visokim zvanjima i diplomama i zato „FotoFilmic“ želi da omogući i svim talentovanim amaterima sa visokim kvalitetom izrade i kreativnom vizijom, da budu publikovani.

 

© Mindaugas Gabrenas (Litvanija) Not enough, 3. Mesto 2013

© Mindaugas Gabrenas (Litvanija) Not enough, 3. Mesto 2013

 

Da bi uspeo u tome, „FotoFimic“ svake godine organizuje globalno takmičenje i izložbu, otvorene za sve uzraste i nacionalnosti. Jedinstven po svom obimu i žanru, trenutno u svom drugom izdanju FF takmičenje ima za cilj da okupi celokupnu svetsku zajednicu fotografa povezanih sa analognom fotografijom kao i da promoviše talente.

 

©Margaret Holland Adams (USA), Peggy, the point of Origin series

©Margaret Holland Adams (USA), Peggy, the point of Origin series

 

 

Fotografi mogu učestvovati sa fotografijama snimljenim isključivo na filmu, u bilo kom formatu i sa bilo kojim analognim foto aparatom.  Specijalni filmovi  poput ortohromatskog, litografskog ili infracrvenog će takođe biti prihvaćeni.

Skenirane fotografije se mogu predati onlajn nakon registracije na  http://fotofilmic.com/submit/

 

©Alastair Cook (UK), Eddie McFarlane, Fisherman

©Alastair Cook (UK), Eddie McFarlane, Fisherman

 

Pobedničke fotografije će biti predstavljene prvo na izložbi u galeriji “Drkrm“ u Los Anđelesu u septembru 2014.  a potom i u galeriji „Black gallery project“ u Vankuveru, Kanada, u septembru 2014.

Rok za predaju je 15. Jun 2014.

Više informacija na www.fotofilmic.com