Zanimljivosti

Fototerapija

Samo jedan pogled na fotografiju može izazvati novi osećaj i promeniti tok misli. Samo jedna pisana reč, toj istoj fotografiji trenutno može dati novo značenje. Spoj te dvije stvari, fotografije i reči, čini Fototerapiju.

Fototerapija je metoda samorazvoja koja jača intuiciju i pomaže pri promjeni navika. Nastala je kao rezultat mog rada i istraživanja na poljima fotografije, intuicije i psihologije.

Svako od nas, nepogrešivo, po svojoj intuiciji, bira stvari koje su mu potrebne. Organizam se bez razmišljanja, sam po svom osjećau namešta i usklađuje, osim ako ga mi svojim već formiranim tokom misli u tome ne sputavamo. Zato je potrebno raditi na svojim mislima, prepoznati ih, osvestiti i usmeriti. Tok misli u savremenom životu svakodnevno je prepušten uticajima medija, ekonomije, politike i društvenih zbivanja, a oni imaju svoje kalkulacije koje se ne obaziru na potrebe pojedinačnog bića. Ali kao što instiktivno stavljaš ruku na bolno mjesto, tako se pri svojim odlukama možeš osloniti i na svoju ituiciju. Uz pomoć Fototerapije možeš pronaći tačke blokade i uspostaviti radnje koje regulišu tvoje energetske tokove. Na taj način uzimaš svoj život u svoje ruke.

Peđa Vujović, autor knijge Fototerapija

ReFoto

Author: ReFoto