Konkursi u svetu

Glasajte za nagradu publike takmičenja Wildlife Photographer of the Year

Po prvi put u istoriji čuvenog fotografskog konkursa Wildlife Photographer of the Year, dugoj čak pedeset godina, priliku da odluče o pobedniku dobili su i svi ljubitelji fotografije i prirode širom sveta. Upravo kako bi obeležili ovaj veliki jubilej organizatori su među nagrade, početkom juna, uvrstili i Nagradu publike (“People’s Choice Award”) pozivajući na taj način publiku da da svoj doprinos ovogodišnjem konkursu i odabere fotografiju koja najviše zaokuplja njihovu maštu.

5. septembra možete glasati za, po vašem mišljenju, najbolju fotografiju iz kolekcije ”Odabir publike” (“People’s Choice”) koju čini 50 prethodno selektovanih fotografija od strane stručnog žirija. Žiri je imao težak zadatak da od 41. 000 pristiglih fotografija izbor suzi na svega 50, a publika ima pravo da da svoj glas samo jednoj fotografiji.

Popednik Nagrade publike biće objavljen na svečanoj dodeli nagrada ”Wildlife Photographer of the Year” konkursa u oktobru 2014. godine u Londonu.

“Wildlife Photographer of the Year” je zajednički konkurs BBC-a i Prirodnjačkog muzeja u Londonu.

Pogledajte delič fotografija iz kolekcije ”Odabir publike” a ostale fotografije možete pogledati na zvaničnom sajtu konkurs www.nhm.ac.uk preko koga možete glasati za svog favorita.