Blog

Imre Szabo – nova izložba koja vraća vreme

“Svi odrasli su nekada bili deca… Ali samo nekolicina njih se toga seća.”
― Antoan de Sent Egziperi, Mali princ


“Бартcелона koncept” je nastao kao galerija, sa zidovima. Ali pre nego što je pronadjen prostor za “malu belu kutiju”, on je bio zamišljen kao nešto efemerno, bez ikakvog prostornog i vremenskog ograničenja…

Pre više od pet godina, prva osoba koja je čula za koncept, bio je Imre Szabó. Ali ujedno je bio i prvi koji je izlagao u okviru Бартcелона koncept-a. On je danas ponovo prvi koji zvanično otvara Бартcелона pop up izložbe. Vraćamo se korenima… zašto ne? Podsetiti sebe kako je biti dete, uvek je zadovoljstvo.

Imre Szabó je rođen Mokrinu, 1956. godine. Svoje radove je po prvi put izlagao 1974. Postao je profesionalni fotoreporter 1980, u novinama kao što su: Ilustrovana Politika, Politika, Intervju, NIN, Danas, Blic, Novi magazin…
Njegovi radovi su bili objavljeni u inostranim novinama kao što su: Stern, Focus, Spiegel, Le Mond, Lexpress, Time, Newsweek, Herald Tribune, Le Nouvelle Observateur, kao i u većini jugoslovenskih novina.

Nakon više od 200 grupnih i više samostalnih izložbi, imamo zadovoljstvo da uživamo u ovim njegovim ranim radovima po prvi put.

ReFoto

Author: ReFoto