Aktuelnosti

Ivanovo – fotografsko druženje

Za vikend je u organizaciji Doma kulture “Žarko Zrenjanin“ i Foto grupe „Dunavac“ iz Ivanova 09.04.2017. održano deseto fotografsko druženje u Ivanovu. Okupljanje je počelo u 9h u Domu kulture „Žarko Zrenjanim“ a potom se dalje sve dešavalo prema programu koji je započeo izlazakom na teren, fotografisanjem u crkvi i obilaskom sela. Kao što je već postao običaj fotografi su na raspolaganju imali čamce i katamaran za obilazak okoline sela,  kao i nezaobilazan traktor s prikolicom koji je napravio tradicionalni krug oko sela. Fotografskom oku na raspolaganju su bile tipične banatske kuće, koje su ovog puta na prozorima imale modele odevene u narodne nošnje.

Photo Boris Bjelica

Photo Boris Bjelica

Photo Boris Bjelica

Kao prateći program, u Domu kulture “Žarko Zrenjanin” otvorena je retrospektivna izložba “Ivanovo u fokusu” napravljena od svih do sada nagrađenih fotografija sa konkursa “Ivanovo u fokusu”. Nakon zajedničkog ručka usledila je promocija foto monografije “Takav život” Miroslava Predojevića.

Svi koji su želeli da nastave fotografisanje i to prvenstveno portreta došli su na prezentaciju Nikon fotoaparata i Profoto rasvete (Nikon D5 i D500,  Profoto D1, B1 i B2 i odabranih modifikatora svetla) koju su vodili naš fenomenalni dvojac Milan i Nemanja Živković.

 

ReFoto

Author: ReFoto