Konkursi u svetu

Izabran glavni selektor osmog izdanja festivala Rovinj Photodays 

Ovogodišnji glavni selektor festivala Rovinj Photodays je David Bate, umetnik, fotograf i pisac o fotografiji. Osim po fotografiji, poznat je po svom radu u umetnosti i avantgardnoj kulturi. Studirao je film i umetnost fotografije nakon čega se posvetio karijeri izlaganja, pisanja i predavanja o fotografiji. Među mnogim publikovanim radovima su njegove poznate knjige Zone (London, Artwords, 2012),Photography: Key Concepts (Berg: 2009) koja je prevedena na pet jezika i Photography and Surrealism (I.B Tauris, 2004). Za sobom ima velik broj izložbi u Velikoj Britaniji, Evropi i SAD.

dbate1

David Bate je profesor na Westminster Univerzitetu u Londonu gde vodi master program za studije fotografije. David je takođe osnivač-urednik publikacije Photographies (Routledge). U pripremi je monografija njegovog vizuelnog rada i knjiga o fotografiji kao umetnosti.

International Competition of Contemporary Photography – 8th Rovinj Photodays, 2015. traje do 1. 2. 2015. Tradicionalno se očekuje preko deset hiljada radova u ukupno sedam kategorija: Arhitektura, Pejzaž, Portret, Telo, Moda, Dokumentarna fotografija i Umetnički koncept.

Sredinom februara sledi prvi krug žiriranja u kojem nacionalni selektori biraju po deset nominovanih autora iz svoje zemlje u svakoj kategoriji posebno. U drugom krugu glavni selektor David Bate odabraće finaliste i pobednike 8. izdanja festivala Rovinj Photodays. Pet najuspešnijih autora iz svake kategorije biće predstavljeno u sklopu velike putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala. David Bate će lično otvoriti veliku završnu izložbu finalista, prvog dana festivala u Rovinju, 8. maja 2015.

ReFoto

Author: ReFoto