Dešavanja

Izložba fotografija Foto saveza Srbije – Na tragu svetlosti 2015

Na tragu svetlosti, Galerija ’73, Beograd, Požeška 83a
07. maj u 19 časova do 16. maja 2015. godine

Lekovic-Aleksandrra---Kafanska-1

Aleksandra Leković, Kafanska-1

Fotografija je u mnogo čemu zamenila pisanu reč, a informacija koju ona nosi govori sa više preciznosti, na autentičan način o ljudima, mestima, događajima, autorskim preokupacijama. Galerija 73 i Foto savez Srbije uspešno nastavljaju saradnju, šestu godinu za redom, u vidu organizovanja prolećne, tradicionalne izložbe fotografija „Na tragu svetlosti“.

Izložbom fotografija „Na tragu svetlosti“ Foto savez Srbije prezentuje najnovija ostvarenja svojih najuspešnijih autora, u vidu godišnje smotre, pre svega, amaterskog fotografskog stvaralaštva radi afirmacije fotografije i njenih autora. Selektovane su sve fotografije koje su tokom prethodne 2014. godine nagrađivane na izložbama najvišeg ranga u zemlji i inostranstvu. Ovom prilikom digitalna zbirka savremenih radova FSS proširena je za više od 150 novih radova od oko 60 autora.

Bajic-Goran---I-can-stand-the-rain

Goran Bajić, I can stand the rain

Za izložbu „Na tragu svetlosti“ slobodno se može reći da je to jedna od boljih izložbi u Srbiji. Zato što je tu reč o predstavljanju najboljih fotografija, isto toliko fotografa iz Srbije koji su osvojili zlatne, srebrne i broznane medalje na najznačajnijim domaćim foto-konkursima prvog ranga, kao i na međunarodnim izložbama širom sveta, a pre svega pod patronatom FIAP-a (Međunarodne organizacije umetničkih fotografa).

Milan-Markovic---Zimski-pejzaz-34

Milan Marković, Zimski pejzaž-34

Izložbe „Na tragu svetlosti“ održavaju se od 2007. godine i ovogodišnja je DEVETA u nizu. Do sada je, na ovaj način, u savremenu digitalnu zbirku Foto saveza Srbije prikupljeno znatno više od hiljadu radova, što predstavlja značajnu podlogu prilikom formiranja reprezentativnih kolekcija kojima se Foto savez Srbije uspešno predstavlja širom sveta.

Izložba će biti otvorena do 16. maja 2015. godine.

Babovic-Dragan---Tuga-(Sadness)

Dragan Babović, Tuga

ReFoto

Author: ReFoto