Zanimljivosti

Još 24h do prijave na Red Bull Illume Image Quest 2019.

Do završetka Red Bull Illume Image Quest konkursa za najbolju akcionu fotografiju ostao je još jedan dan. Kako bi vas motivisali da pošaljete svoje najbolje snimke predstavljamo vam radove koji osvajali nagrade na prošlim konkursima.

Red Bull Illume Image Quest 2016, Overall Winner Photographer Credit: Lorenz Holder / Red Bull Illume Athlete: Senad Grosic Location: Gablenz, Germany This image is free for editorial purposes (“Communication Use”) only when used in relation to Red Bull Illume. Please note that the above Photographer Credit always needs to be applied. // Red Bull Illume 2016 // P-20160922-00606 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

obednik u Red Bull Illume 2016 kategoriji: Masterpiece by Yodobashi

Snimio: Lorenz Holder, Sportista: Senad Grosic, Lokacija: Gablenz, Nemačka Fotoaparat: Canon EOS 5D Mark III, Objektiv: EF 24-70mm f/2.8L USM

O fotografiji:
“Na mojim fotografijama volim da posmatraču pokažem lepotu prirode i okruženja u kojem sportista izvodi svoje majstorstvo. Smatram da je dobra lokacija jedan od preduslova za dobru akcionu fotografiju. U ovom trenutku radim kao fotograf za Nitro Snowboards.
Senad i ja smo tragali za lokacijama tog jutra. Ovo mesto smo videli na internetu i do njega stigli upravo u trenutku dok je sunce još uvek bilo iza vrhova drveća i meko osvetljavalo drveće u punom spektru jesen- jih boja. Ono što je bilo smetnja i užasno me je nerviralo jeste da je površina vode bila prekrivena opalim lišćem tako da odraza mosta nije bilo. Ali nekad je potrebno i malo sreće jer sam u kolima imao gumene čizme koje su ostale nakon pecanja. Obuo sam čizme, uzeo meredov i počeo da sakupljam lišće. Na sreću uspeo sam da posao završim pre no što je sunce promenilo izgled scene. Senad je počeo da izvodi svoje trikove, snimilo smo nekoliko različitih kadrova i onda je naišao vetar. Refleksa više nije bilo na uzbur- kanoj površini jezera.

Biografija autora:
Odrastao u Minhenu blizu Bavarskih planina koje su oduvek imale važan uticaj na moj život. Sve dok me ozbiljna povreda nije zaustavila cele sezone 2003. ja sam bio polu-profesionalni snowboarder. U to vreme otkrio sam sva zadovoljstva koja fotografija može da pruži.
Volim snimke koji opisuju kompletnu scenu, kompletnu priču ili čak celu nedelju u samo jednom trenut- ku zaustavljenom fotroaparatom. Ova fascinacija bila je jedan od glavnih razloga da se profesionalno posvetim fotografiji.

Lorenz Holder, Nemačka
lorenzholder.com, instagram.com/lorenzholder

Steve Storey, Whistler, BC.

Justa Jeskova, Slovačka

justajeskova.com, facebook.com/Justa-Jeskova-Photography-103950562997372, twitter.com/justajesko- va, instagram.com/justajeskova

Red Bull Illume 2016 Category:b New Creativity
Fotograf: Justa Jeskova, Sportista: Steve Storey, Lokacija: Whistler, Kanada

Fotoparat: Canon EOS 7D, Objektiv: EF 24-70mm f/2.8L USM

O fotografiji
Bavljenje mountin bajkingom oduvek predstavlja važan deo mog života. Pre nekog vremena počela
sam da spajam svoj životni stil, editorijale i komercijalnu fotografiju. Sećam se svakog detalja i trenutka
u kojem je nastao ovaj snimak. Bio je to put biciklima po Norveškoj 1977. U to vreme moja velika ljubav izazivala je i veliku frustraciju jer nikako nisam uspevala da shvatim sve principe fotografije. Sve što sam tada imala bio je mali “idiot” fotoaparat koji nije imao nikakav zum a ja nisam imala iskustva. Posmatrajući sve te prelepe predele, planine, vodopade i fjordove i biti nesposobsn da ih snimim i pokažem ono što sam videla me je izluđivalo. Ali onda sam pošla na novo putovanje.
Oblačan i tmuran dan u Whistleru držao nas je zarobljenim u kući tokom prepodneva. Kada se na kratko vreme malo poboljšalo uspeli smo da snimimo ovu scenu na lokaciji koja je u blizini. Odmah nakon toga vreme se ponovo pogoršalo i to je bilo to.

Biografija
Poreklom iz Slovačke od 2001. živi u Whistleru u Kanadi zajedno sa partnerom Stevom Storijem koji je najčešće na njenim snimcima kao sportista.

ReFoto

Author: ReFoto