Aktuelnosti

Kako je bilo na otvaranju Oktobarskog likovnog salona

Oktobarski likovni salon u Kovinu – još jedno mesto gde možete pokazati svoje fotografske radove
Na dan otvaranja Oktobarskog likovnog salona Galerija Centra za kulturu Kovin bila je stecište velikog broja gostiju i što je još važnije autora odnosno umetnika najraznovrsnijih disciplina. Ako ste se u nekom trenutku zapitali šta je bio razlog da vas pozovemo na otvaranje ove manifestacije odgovor bi bio da je to otvorenost ove manifestacije za sve vrste vizualnih umetnosti što naravno uključuje i fotografiju. Ove godine na izložbi je bilo prisutno čak 8 fotografija a njihovi autori su: Svetlana Ceca Dingarac, Sara Apostolović, Fadil Šarki, Boris Bjelica, Zoltan Bisak, Nikola Jovandić, Vladimir Savić i Saša Micković. Veoma je važno napomenuti da su Boris Bjelica i Sara Apostolović dobili pohvale za svoje radove.
U ovu grupu mogli bi da uvrstimo i multimedijalni rad našeg urednika koji se sastoji od video projekcije animiranog filma “Lomokino efekat” nastalog od pojedinačnih sukcesivno snimljenih fotografija, postera štampanog u Digigraphie tehnici, posebnog DVD pakovanja i knjižice koja ide u kutiju. Kako bi mogli da vidite kako sve to izgleda pred vama su fotografije sa otvaranja i izgled postavke 33. Oktobarskog likovnog salona u Kovinu uz poziv da sledeće godine pošaljete i vi svoje radove i vidite kako se prema njima odnosi drugačiji žiri ali i publika koja nije samo fotografski orijentisana.
Neophodno je dodati i da se na ovaj salon primaju samo opremljeni radovi i da je nekoliko radova koji su stigli neopremljeni žiri eliminisao iz konkurencije za nagrade što je bila veća kazna za neodgovorne autore nego da su radovi izbačeni – a oni su ipak naknadno opremili svoja dela.

Video rad “Lomokino efekat” možete pogledati na linku https://youtu.be/SdpnROiSqME a kataloge salona možete preuzeti u pdf formatu na adresi http://kulturakovin.rs/galerija/442-33oktliksal.

 

ReFoto

Author: ReFoto