Telefoni

Kodak pametni telefon

Eastman Kodak i Bullitt Grupa najavili su protekle nedelje novi revolucionarni telefon. Kodak Ektra – telefon sa kamerom od 21 megapiksela, senzorom Sony Exmor RS IMX230 i blendom f2.2 na prednjoj kameri.

Izgled telefona podseća da izgled starih, analognih fotoaparata. Ektra je prekrivena veštačkom kožom, i utisnutim kodakovim žigom.

EktraRotatingFullv2

Its software user interface, on the other hand, is patterned after something today’s smartphone photographers will likely be more familiar with: a DSLR mode dial. The touchscreen dial has haptic feedback and includes the option to switch the phone into manual, as well as a bokeh mode.

Interfejs je ono što ga razlikuje od drugih pametnih telefona. Možete ga koristiti kao DSLR. Odabirom moda na touchscreen-u možete odabrati manuelni mod, kao i novi “bokeh” mod. Telefon pravi snimak u 4K rezoluciji.

Prednja kamera na Ektri ima čak 13 megapiksela i blendu f/2.2. Rezolucija ekrana je 1920×1080, jačina baterije je 3000 mAh i ima 3 GB RAM memorije. Njegova memorija je 32 GB i može se proširiti sa microSD karticama.

kodak-ektra-smartphone-auto-manual-camera-setting

Telefon koristi Android operativni sistem, i puni se preko USB-C 3.0 porta. Njegova cena iznosi 500 eura i biće dostupan u Evropi do decembra. Model za američko tržište najavljen je za proleće 2017. godine.

 

kodak-ektra-leather-accessories-camera-case

Author: Marija Vukadinović