Konkursi

Konkurs za nove talente 2018.

ORGANIZATOR

Tokom meseca aprila 2019. godine u Beogradu se održava četvrti po redu festival fotografije pod nazivom Beogradski mesec fotografije. Festival će se odvijati na više različitih lokacija u Beogradu. Pored izložbi fotografija, tokom festivala će biti organizovana i prigodna predavanja, radionice, pregledi portfolija…

PROPOZICIJE

Na konkurs se mogu prijaviti amateri ili profesionalci rođeni posle 1. januara 1994. godine, iz svih zemalja. Organizator može da odbaci prijavu u slučaju da ista ne ispunjava uslove konkursa u pogledu godina ili u slučaju da je na fotografijama prikazno nešto što se kosi sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije.

Fotografije koje autori šalju na konkurs mogu biti na fotografskom papiru ili u digitalnoj formi. Učesnici konkursa potpisuju radove punim imenom i prezimenom (pseudonimi nisu dozvoljeni).

Učesnici daju dozvolu organizatorima i sponzorima Beogradskog meseca fotografije da njihove radove, bez naknade, mogu da reprodukuju, objave i/ili izlože u razIičitim medijima u okviru festivala, kao i da njihove fotografije u niskoj rezoluciji objave na internetu.

Organizator izložbe ne preuzima odgovornost za bilo kakvu zloupotrebu autorskih prava. Dozvoljeno je da autor fotografija svoje radove doteruje elektronski ili na neki drugi način.

TEMA

Slobodna

KOTIZACIJA

Bez kotizacije

KALENDAR IZLOŽBE

Konkurs je otvoren do 27. 1. 2019.
Obaveštenje o izboru učesnika putem elektronske pošte 28. 2. 2019.
Otvaranje izložbe je u aprilu 2019. u Beogradu, Srbija.
Rezultati će biti objavljeni na ovoj internet stranici.

PREDAJA RADOVA

Radove slati elektronskim putem na newtalents2019@belgradephotomonth.org
Autori mogu da konkurišu sa crno-belim fotografijama i/ili fotografijama u boji.
Učesnici u konkursu može da pošalje najmanje 8, a najviše 15 fotografija. Dimenzija digitalnog zapisa jedne fotografije ne sme biti veća od 1920 piksela (duža strana), rezolucija 72dpi, a format jpg u maksimalnom kvalitetu kompresije.
Projekat s kojim se autor prijavljuje na konkurs mora imati naziv. Svaka fotografija mora nositi naziv projekta i biti numerisana prema redosledu po kojem će se gledati.
Uz fotografije je potrebno poslati kratku biografiju (uključujući datum rođenja), opis projekta koji ne sadrži više od 3.000 znakova i izjavu autora na engleskom jeziku da prihvata uslove konkursa.
Nije dozvoljeno konkurisati sa istim projektima koji su korišćeni prethodnih godina.
Dodatne informacije o učestvovanju u konkursu možete dobiti putem elektronske pošte info@belgradephotomonth.org ili pozivom na +381638006371.

SPECIJALNE INFORMACIJE ZA FINALISTE:

Od finalista će se tražiti da pošalju fotografije u visokoj rezoluciji najkasnije tri dana od dana nominacije. Ako fajlovi ne stignu do naznačenog datuma, organizator neće snositi odgovornost zbog toga što fotografije za izložbu nisu štampane.

ŽIRI

Kriterijumi po kojima će se vršiti izbor fotografija su pre svega kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala.
Članovima tima Beogradskog meseca fotografije nije dozvoljeno učešće na konkursu.

Članovi žirija:

MARINA PAULENKA – Osnivač i umetnički direktor međnarodnog festivala fotografije – Organ Vida
www.marinapaulenka.com
www.ovfestival.org
FERNANDO PERAČO – Direktor galerije Valid Photo BCN
www.validphoto.com
MIROSLAV KARIĆ – Istoričar umetnosti
MAIDA GRUDEN – Urednik likovnog programa Dom kulture Studentski Grad, Beograd
www.dksg.rs
EVITA GOZE – pisac, kustos, projektni menadžer u galeriji ISSP
www.evitagoze.net
www.issp.lv/en/gallery

NAGRADE

Organizator će odabrati tri najbolja projekta.
Od tri odabrana projekta, organizator će izabrati jedan pobednički, te proglasiti drugo i treće mesto. Dodela diploma nagrađenima dogodiće se na otvaranju izložbe Novi Talenti 2019. koja će biti deo Beogradskog meseca fotografije.
Sva tri projekta odštampaće Nikon Srbija.

AUTORSKA PRAVA I UPOTREBA FOTOGRAFIJA

U slučaju kršenja autorskih prava, organizator će preduzeti neophodne zakonske mere.
Svi učesnici konkursa prihvataju da organizatori i generalni sponzori mogu koristiti dostavljene fotografije za potrebe marketinga i u promotivne svrhe uključujući i najave u medijima (štampa, TV, internet), kao i da poslate fotografije mogu biti izložene na izložbi Novi talenti 2019, koja je planirana u okviru Beogradskog meseca fotografije.
Sve nominovane i pobedničke fotografije će biti deo kolekcije Beogradskog meseca fotografije. Organizatori se obavezuju da će kolekciju fotografija pristiglih na konkurs koristiti u skladu sa utvrđenim pravilima struke i principima, a isključivo za promociju festivala i samih autora.

ReFoto

Author: ReFoto