Blog

Konkurs

Kompanija Hahnemühle i firma Cartissima iz Beograda kao distributer njihovih proizvoda u Srbiji sa zadovoljstvom najavljuju prvi foto konkurs posebno osmišljen za studente fotografije. Bez obzira na individualni stil i oblast rada, svi studenti fotografije imaju priliku da učestvuju, a sve što u prvom trenutku potrebno da urade jeste da pošalju seriju od pet fotografija. Izbor teme apsolutno je individualan a takmičenje se sastoji od dva kruga. U prvom, žiri bira 50 finalista među svim online prijavama. U drugom i završnom krugu, 50 finalista šalje svoje fotografije odštampane na Hahnemühle papirima.

Kako bi olakšali izbor, svaki finalista će dobiti paket odnosno set uzoraka Hahnemühle papira. Praktično to znači da svaki učesnik u završnom krugu ima mogućnost da izabere papir koji najbolje odgovara njegovoj fotografskoj seriji. Nakon toga svaki finalista dobija kutiju sa 25 A3 + listova Hahnemühle papira koji je izabrao.

Žiri

Okupili smo međunarodno priznati žiri sastavljen od fotografa, kustosa, galerista i drugih iskusnih stručnjaka u oblasti fotografje, koji će studentske serije ocjenjivati ​​iz profesionalne perspektive prema sledećim kriterijumima:

umetničke vrednosti: kompozicija, kreativnost i vizualna uvjerljivost

tehnički kvalitet: tehnička i praktična izvedba

sadržaj: spoj koncepta i vizuelne implementacije

 

Tokom sledećih nedelja postupno ćemo otkrivati članove žirija na web stranici.

Kako učestvovati

Učešće je jednostavno jer se sve obavlja na našem portalu. Učenicima će učitati svoje serije fotografija, ispisati sve neophodne informacije i naravno prihvatiti uslove učešća. Rok za podnošenje prijava počinje 1. marta i završava se 30. aprila 2019. godine.

 

Vrijedi učestvovati!

Prvih troje finalista dobiće novčanu nagradu od 1.500 evra za prvo mesto, 1.000 evra za drugo mesto i 500 evra za treće mesto. Novčana nagrada namijenjena je daljem reklamiranju i financijskoj podršci fotografskog rada nagrađenog studenta. Kao dodatni razlog za učešće pobedničke serije fotografija biće izložene u okviru Hahnemühle štanda na Photokini 2020, a takođe će biti izložene i u galeriji „Eisfabrik“ u Hannoveru šest nedelja.

 

Dodatne informacije dostupne su na stranici.

 

https://www.hahnemuehle.com/en/digital-fineart/student-photo-competition.html?utm_term=www.hahnemuehle.com%252Fphotocompetition&utm_campaign=Hahnem%255Cu00FChle%2520Student%2520Photo%2520Competition%25202019&utm_content=email&utm_source=Act-On+Software&utm_medium=email&cm_mmc=Act-On%2520Software-_-email-_-Hahnem%255Cu00FChle%2520Student%2520Photo%2520Competition%25202019-_-www.hahnemuehle.com%252Fphotocompetition

Author: Marija Vukadinović