Konkursi u svetu

MEĐUNARODNO TAKMIČENJE FOTOGRAFA „24. KADARˮ

Fotografski klub Vojvodina iz Novog Sada organizuje Međunarodno takmičenje fotografa „24. kadarˮ (dvadesetčetvrti kadar), u kome se takmiče fotografi, koji neguju kreativnu fotografiju. Finalno takmičenje se odvija od 15 – 17. avgusta 2014. u Novom Sadu.

 

Fotografi koji se kvalifikuju u finale, fotografišu na 24 zadate teme (koje će biti poznate pola sata pre početka takmičenja), a na njih fotografi treba da odgovore sa 24 fotografije ( jedna po temi). Međunarodni žiri od 24 člana će oceniti fotografije, i na kraju takmičenja 17. avgusta 2014. u 12 časova, proglasili tri sveukupna pobednika takmičenja, ali i pobednike u svakoj od zadatih tema, i dodeliće im nagrade. Pobednik u ukupnom plasmanu stiče pravo da bude član žirija naredne godine.

 

Da bi se kvalifikovali u finale, fotografi trebaju da pošalju od 23-29. juna 2014 godine četri fotografije, na sledeće teme: boja, kontrast, život ulice i minimalizam (po jedna u svakoj). Propozicije za slanje su objavljene na sajtu kluba www.fkv.rs . Žiri će najbolja dvadesetčetri takmičara pozvati da dođu u Novi Sad na finalno takmičenje. Smeštaj i ishrana je obezbeđena za dva dana boravka u Novom Sadu, za sve finaliste.

Organizaciju ovog takmičenja su pomogli Turističke organizacije grada i pokrajine, Galerija „Rajko Mamuzićˮ, Mensa Srbije, Pub Central, časopis REFOTO i drugi.

Takmičenje „24.kadarˮ je nastavak takmičenja ”Fotofiniš” koje se do sada održavalo pet puta u Nišu, sa veoma velikim uspehom, a koje zbog nedovoljne podrške grada , veliki entuzijasti fotografije iz Niša nisu više u mogućnosti da organizuju.

 

ReFoto

Author: ReFoto