Konkursi u svetu

New Wave Project by Maybelline New York

New Wave Project by Maybelline New York raspisuje najveći regionalni konkurs za fotografe. NWP predstavlja regionalno najveću javnu izložbu modnih editorijala nove generacije fotografa iz celog regiona. Odabranih 10 radiće na zadate teme editorijale koji će u cilju njihove promocije i afirmacije biti izloženi u 20 vozila javnog prevoza i na 10 bilborda u Beogradu.

Cilj projekta je afirmacija i promocija novog talasa fotografa iz celog regiona, uspostavljanje saradnje između novih modnih stvaralaca, kao i oživljavanje javnog prostora umetničkim sadržajem. Ovo je prilika da veliki broj ljudi vidi rad mladih kreativaca i da svaki prolaznik uživa u umetnosti novih modnih stvaralaca u javnom prostoru na mestima rezervisanim uglavnom za reklamne poruke.

© Marijana Gligić

© Marijana Gligić

Odabrani fotografi, uz vođstvo mentora, modnog fotografa Miše Obradovića i kreativnog tima, u saradnji sa modnom agencijom FOX, realizovaće editorijale na deset zadatih tema. Svaki fotograf dobiće svoju temu.

Osim promocije novih modnih fotografa, projekat ima za cilj da fotografima pruži priliku da prođu kroz proces rada u profesionalnim uslovima, u određenom vremenskom roku i uz zahteve klijenta.

Pored fotografa, projekat okuplja veliki broj domaćih modnih dizajnera kao i vodeće domaće i svetske brendove.

Do deset fotografa koji će učestvovati u projektu biće odabrani putem konkursa.

Fotografija: Marko Prelić

Potrebno je da fotografi pošalju svoju prijavu na mejl newave.project@gmail.com

Prijava treba da sadrži:
-do 10 fotografija koje najbolje izražavaju estetiku fotografa
-osnovne podatke: ime i prezime, kontakt telefon, e-mail adresa

Rok za prijavljivanje: 5. jul 2014. godine.

Prošle godine, New Wave Project održan je od aprila do juna i okupio je 11 fotografa iz BIH, Hrvatske i Srbije. Izložba je bila postavljena tokom tri meseca u 22 vozila javnog prevoza. Većina fotografa, nakon projekta, saradjivala je sa velikim imenima modne industrije u regionu. Ove godine, Maybelline New York je prepoznao značaj projekta i doprineo razvoju nove generacije modnih stvaralaca.
Izložba će biti postavljena od septembra do decembra u 20 vozila gradskog prevoza kao i na 10 bilborda u Beogradu u septembru 2014. godine.

ReFoto

Author: ReFoto