Dešavanja

New Wave Project – Odabrani učesnici ovogodišnjeg konkursa

Odabrano 10 novih fotografa čije će fotografije krasiti bilborde i vozila gradskog prevoza u Beogradu

Mentor projekta New Wave by Maybelline New York, modni fotograf Miša Obradović sa produkcionim timom, od 162 prijavljena fotografa iz celog regiona, odabrao je 9 najboljih i jednog gostujućeg fotografa iz Engleske koji će učestvovati u realizaciji 10 editorijala koji će od jeseni krasiti bilborde i vozila gradskog prevoza u Beogradu. Otvaranje izložbe biće sredinom septembra u Beogradu.

Tokom jula i avgusta, tim projekta realizovaće editorijale na 10 zadatih tema inspirisane filmovima, muzikom, šminkom, bojama, Njujorkom… Svaki fotograf dobiće svoju temu. Ove godine u projektu će učestvovati fotografi iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i gostujuća fotografkinja iz Engleske. Njihova imena su: Danilo Pavlović, Doris Fatur, Ivan Pavliš, Jelena Janković, Jovana Mladenović, Jovana Rikalo, Milica Mrvić, Miomir Milić, Žarko Čulić i Marta Literska.

© Doris Fatur

© Doris Fatur

New Wave Project by Maybelline New York, regionalno najveća javna izložba modnih editorijala biće postavljena od septembra do decembra u 20 vozila gradskog prevoza kao i na 10 bilborda u Beogradu u septembru 2014.

Cilj projekta je afirmacija i promocija novog talasa fotografa iz celog regiona, uspostavljanje saradnje izmedju novih modnih stvaralaca, kao i oživljavanje javnog prostora umetničkim sadržajem. Ovo je prilika da veliki broj ljudi vidi rad mladih kreativaca i da svaki prolaznik uživa u umetnosti novih modnih stvaralaca u javnom prostoru na mestima rezervisanim uglavnom za reklamne poruke.

© Ivan Pavlis

© Ivan Pavlis

Osim promocije novih modnih fotografa, projekat ima za cilj da fotografima pruži priliku da prođu kroz proces rada u profesionalnim uslovima, u određenom vremenskom roku i uz zahteve klijenta.

Pored fotografa, projekat okuplja veliki broj domaćih modnih dizajnera kao i vodeće domaće i svetske brendove.

Više informacija o projektu možete videti na Facebook strani www.facebook.com/neWave.project

© Jovana Rikalo

© Jovana Rikalo

ReFoto

Author: ReFoto