Fotoaparati

Nikon 1 J4

Nikon 1 J4

Što bi đaci u svojim sastavima rekli, proleće je vreme kad se budi priroda, a izgleda da je isti slučaj i sa proizvođačima. Ovog puta pred nama su noviteti iz Nikona.

Prvi i najvažniji je novi CSC iz Nikon 1 familije, model J4 koji u veoma elegantnom kućištu malih gabarita donosi novi CX senzor rezolucije 18 megapiksela i napredni Hzbrid AF sistem koji kombinuje faznu i detekciju kontrasta i koji pokriva praktično 100% kadra. Uz novi Expeed 4 procesor to znači da je sa J4 moguće snimati sekvence brzinom od 20 fotografija u sekundi i to uz autofokus dok je bez njega moguće snimati čitavih 60 fotografija u sekundi. Pored videa u punoj HD rezoluciji moguće je snimati i usporene snimke i to sa 120 sličica u sekundi za 720p pa sve do 1200 sličica u sekundi za 416 x 144. Aparat će se prodavati u kompletu sa novim  1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektivom koji po prvi put donosi ugrađen elektronski kontrolisan poklopac objektiva, male gabarite i odlične performanse. Cena će biti objavljena naknadno, ali se za sad zna da će dolaziti u nekoliko boja i to beloj, crnoj, srebrnoj i metalik narandžastoj.

Oz Nikon 1 J4 predstavljeno je i podvodno kućište za njega (WP-N3) i pomoću koga je moguće zaroniti na dubinu od 45 metara i podvodni blic SB-N10.

 

WP-N3

 

SB-N10