Fotoaparati

Nikon D3400: “Krcko Oraščić” u mraku

U ekskluzivnoj seriji fotografija koju je Nikon objavio, Melisa Čapski (Melissa Chapski, ballerinachi), prvakinja omladinske baletske trupe u Holandskom nacionalnom baletu, izlazi na pozornicu da odigra prvo izvođenje Igre Šećerne vile iz baleta „Krcko Oraščić“ u skoro potpunoj tami.

Melisa je snimljena kako izvodi svetski čuvenu klasičnu božićnu igru kako bi se istakle mogućnosti u uslovima niskog osvetljenja pri snimanju fotoaparatom Nikon D3400, DSLR fotoaparatom DX formata za početnike u fotografiji, što olakšava snimanje visokokvalitetnih slika i njihovo trenutno deljenje.

Fotograf Engleskog nacionalnog baleta i baletan, Loren Liotardo (Laurent Liotardo, balletandphotos), fotografisao je koristeći D3400 tokom jedinstvene foto-sesije u pozorištu De Brakke Grond u Amsterdamu.

„KAO FOTOGRAF PLESA, U STALNOM STE ISKUŠENJU DA UHVATITE KRATKE TRENUTKE, ČESTO U OKRUŽENJU SA SLABIM OSVETLJENJEM, A AKO PROPUSTITE SNIMAK, PRILIKA JE ZAUVEK IZGUBLJENA.”

rekao je Loren. „Fotografisao sam koristeći Nikon D3400 da bih uhvatio Melisine divne linije i pokrete u dramatičnoj tami pozorišta. Navikao sam da fotografišem u mraku – ponekad danima ne vidim prirodno svetlo – tako da sam bio impresioniran što sam pronašao mali, pristupačan fotoaparat koji može da se prilagodi uslovima, dozvoli mi da se brzo krećem i omogući mi da brzo delim slike.“

Balet „Krcko Oraščić“ je odabran kao inspiracija za fotografisanje zbog svoje besprekorne veze sa prazničnom sezonom i popularnosti slikovnih zapisa baleta (na Instagramu ima preko 5,9 miliona objava sa oznakom #ballet). Plesanje u gotovo potpunoj tami je pružilo odličan izazov da pokažemo kakve rezultate D3400, DSLR fotoaparat namenjen početnicima, može da pruži na osnovu funkcija koje fotografi entuzijasti očekuju, ali sa lakoćom, prenosivošću i povezanošću kojih fotografi pametnim telefonom ne žele da se odreknu.


Author: Marija Vukadinović