Blog

Nikon D500 osvojio nagradu GP2017 Editors Award

Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da je D500, digitalni SLR fotoaparat, dobitnik Grand pri nagrade Camera GP (Grand Prix) 2017 Editors Award, što je još jedno priznanje pored TIPA i EISA…

Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da je D500, digitalni SLR fotoaparat, dobitnik Grand pri nagrade Camera GP (Grand Prix) 2017 Editors Award, što je još jedno priznanje pored TIPA i EISA nagrada.

Nagrade Camera GP dodeljuje novinarsko udruženje Camera Journal Press Club (C.J.P.C./Japan), koje je osnovano u septembru 1963, a sačinjavaju ga urednici 12 časopisa za fotoaparate i fotografiju (od aprila 2016).

Ovogodišnji dobitnik nagrade Editors Award prema mišljenju članova C.J.P.C.-a je D500, koji je ovu nagradu osvojio zbog svoje popularnosti, zainteresovanosti publike za njega i stepena inovacije koji ga karakteriše.

D500 je do sada osvojio tri izuzetno prestižne nagrade. Pored ove nagrade osvojio je još i nagrade „TIPA Awards 2016 – Best APS-C DSLR Expert“ i „EISA Awards – European Prosumer DSLR Camera 2016-2017“.

„D500 je dugo očekivani novi vrhunski model iz Nikonove linije SLR fotoaparata APS-C formata. On predstavlja odličan odnos vrhunskih performansi i cene, a osnovne funkcije, kao što je AF senzor, nasledio je od fotoaparata D5, vodećeg modela kompanije Nikon formata od 35 mm [135] „u punoj veličini“, ali po ceni koju prosečan korisnik može da priušti. D500 može da se smatra fotoaparatom koji format APS-C čini privlačnijim zbog svog čvrstog i izdržljivog tela, tražila visoke definicije i vrhunskih performansi kontinualnog režima fotografisanja, što su sve odlike prvoklasnog fotoaparata. Opremljen je superiornim AF sistemom sa tačkama fokusa koje pokrivaju široki raspon kadra i koji omogućava snimanje oštrih i jasnih snimaka subjekata u pokretu. Iako je danas razvoj fotoaparata bez ogledala izuzetan, D500 nas podseća na to koliko su SLR fotoaparati privlačni.“

Author: Marija Vukadinović