Fotoaparati

Nikon D5500 – prvi fotoaparat DX formata s pokretnim ekranom osetljivim na dodir

Model D5500 predstavlja idealno rešenje za kreativce koji su spremni da ozbiljnije zakorače u magični svet fotografije. Značajno lakši i mnogo tanji od svojih prethodnika, model D5500 ima novu monokok strukturu i duboki rukohvat koji omogućava da fotoaparat idealno leži u ruci. Delimično pokretni monitor osetljiv na dodir sa izuzetno brzim odzivom omogućava vam da fotoaparat kontrolišete poput pametnog telefona, a ugrađena mogućnost povezivanja na Wi-Fi mrežu olakšava deljenje fotografija visokog kvaliteta preko pametnog uređaja.1 Performanse, prenosivost, prijatan rad: Uz model D5500 savršenstvo vam je na dohvat ruke.

D5500_BK_18_55_-_front

Vaše fotografije nikada nisu izgledale bolje

Zaboravite na mutne fotografije i uživajte u bogatim detaljima koje privlače pažnju. Posebno dizajniran bez optičkog niskopropusnog filtera (OLPF), senzor slike ovog fotoaparata u najvećoj mogućoj meri koristi rezoluciju od 24,2 megapiksela kako bi zabeležio neverovatno oštre slike, prepune detalja – posebno u situacijama u kojima te slike snimate koristeći NIKKOR objektiv. ISO opseg od 100–25.600 pruža vam slobodu da snimate sjajne fotografije i filmove čak i u uslovima slabog osvetljenja, što znači da više nećete biti ograničeni vremenskim uslovima ili uslovima okruženja. Autofokus sa 39 tačaka,   devet unakrsnih senzora u središtu kadra, uvek precizno fokusira subjekat fotografisanja bez obzira na položaj vašeg subjekta u kadru; a brzine kontinualnog fotografisanja od najviše 5 kadrova po sekundi omogućiće da kratkotrajne pokrete ili izraze lica snimite u pravom trenutku, čak i kada su pokreti brzi. Uz EXPEED 4 sistem za obradu slike koji vam omogućava brzi rad, možete slobodno da snimite nezaboravne trenutke, a zatim i da ih dodatno obradite.

D5500_BK_18_55_-_LCD_4

Pratite svoju intuiciju uz Nikon D5500

Kontrola položaja ekrana osetljivog na dodir i ugrađena mogućnost povezivanja na Wi-Fi mrežu će vam pomoći da budete još kreativniji. Jednostavno preklopite, nagnite ili rotirajte monitor da biste napravili kompoziciju kakvu želite. Zatim dodirnite ekran da biste fokusirali, fotografisali ili podesili podešavanja  kao što su blenda, ISO osetljivost i brzina zatvarača. Prevlačenjem prsta možete da listate fotografije, a skupljanjem i rastavljanjem prstiju možete da zumirate, odnosno odzumirate snimak tokom reprodukcije. Pronađite snimke koji vam se dopadaju i podelite ih koristeći ugrađenu funkciju povezivanja na Wi-Fi1 mrežu. Kontrole fotoaparata na dodir možete da koristite čak i kad fotografišete gledajući kroz tražilo zahvaljujući funkciji „Fn na dodir“ koja vam omogućava da brzo podesite glavne postavke prevlačenjem prsta. Funkciji „Fn na dodir“ može da se dodeli najviše osam postavki, uključujući postavke tačaka fokusa, režima AF-oblasti, blende i ISO osetljivosti. Mogućnost Wi-Fi povezivanja omogućava daljinsku kontrolu fotoaparata pomoću povezanog pametnog uređaja.

D5500_InUse_3

Kreativna fleksibilnost

Fotoaparat D5500 je moćna alatka koja vam omogućava da sve svoje kreativne ideje sprovedete u delo. Kada želite da snimite video, funkcija „D-Movie“ vam pruža mogućnost da snimite besprekorne video snimke, bogate detaljima i u Full HD rezoluciji sa 50p/60p kadrova u sekundi. Uz vrhunske performanse i precizan fokus koji je ključan za filmove, fotoaparat započinje snimanje jednostavnim pritiskom na namensko dugme za snimanje video zapisa. Da biste prilikom fotografisanja postigli savršenu preciznost, postavite oko ispred tražila i moći ćete da pratite subjekte u realnom vremenu, bez odlaganja ili ometanja. Da bi vam dodatno olakšao fotografisanje, model D5500 automatski prikazuje sliku koju ste već snimili na LCD monitoru čim sklonite oko sa tražila. Kada želite fino da podesite prikaz onoga što fotografišete, druga generacija sistema Picture Control kompanije Nikon omogućava da prilikom snimanja fotografija i video zapisa na jednostavan načinu potpunosti kontrolišete izoštravanje, kontrast, svetlinu, ton i zasićenost. Možete da birate između nekoliko režima, uključujući novu postavku „Ravnomerno“ koja će očuvati sve detalje i bogate informacije o tonu, u svetlijim delovima i senkama, pa je ona savršen izbor za vas ako planirate da retuširate snimke nakon fotografisanja.

D5500_InUse_5_E

Vari_angle_Q1120

Pregled ključnih karakteristika

 • Neverovatan kvalitet slike: Senzor DX formata sa 24,2 megapiksela, bez OLPF-a
 • Superiorni rezultati u uslovima slabog osvetljenja: ISO 100–25.600
 • Delimično pokretni monitor: veliki LCD ekran od 8,1 cm (3,2 in.) sa širokim uglom gledanja i visokom rezolucijom od 1.037.000 tačaka
 • Ekran osetljiv na dodir sa brzim odzivom: dodirnite da biste fokusirali i fotografisali ili da biste podesili postavke kao što su blenda, ISO osetljivost i brzina zatvarača
 • Funkcija „Fn na dodir“: brzo podešava glavne postavke prevlačenjem prsta dok fotografišete gledajući kroz tražilo
 • Ugrađena mogućnost povezivanja sa Wi-Fi mrežom: lako delite impresivne fotografije preko kompatibilnog pametnog telefona ili tableta.
 • Pojednostavljeni dizajn:monokok struktura i duboki rukohvat. Veličine pribl. 124×97×70 mm, ovaj fotoaparat je težak samo 420 g (bez baterije i memorijske kartice)
 • AF sistem od 39 tačaka: sa devet unakrsnih senzora u središtu kadra
 • Poboljšani AF sa detekcijom kontrasta: Za 20% brži od modela D5300 prilikom fotografisanja u živom prikazu slike
 • Brz i moćan program za obradu slike EXPEED 4
 • Kontinualno fotografisanje berzinom od najviše 5 fps
 • Full HD filmovi: pri rezoluciji od 1080/50/60p i podržan Full HD/60p izlaz
 • Picture Control 2.0: neprocenjive alatke koje vam omogućavaju da snimate upravo onakve fotografije i filmove kakve želite. Obuhvata postavku „Ravnomerno“ za maksimalni dinamički opseg
 • Ugrađeni stereo mikrofon: i kompatibilnost sa stereo mikrofonom ME-1 kompanije Nikon
 • Tražilo: pokrivanje slike od pribl. 95% uz uvećanje od pribl. 0,82x
 • 10 specijalnih efekata za fotografije i filmove
 • 16 režima scena
 • Kreativne alatke: meni retuširanja, funkcije za bracketing, HDR fotografija, intervalsko fotografisanja, kontrola vinjetiranja
 • Proširivi sistem: Kompatibilan sa celom paletom NIKKOR objektiva DX formata i određenim Nikon Speedlight blicevima
 • Kompatibilan sa bežičnim daljinskim kontrolerima WR-R10/WR-T10

InUse_LVshooting

InUse_Loangle_shooting

Dodatne informacije o nagrađivanim proizvodima kompanije Nikon naći ćete na adresi http://www.nikon.rs

ReFoto

Author: ReFoto