Objektivi

Nikon predstavlja prve supertelefoto zum objektive sa novim AF-P koračnim motorom  

Brzi, nečujni i precizni, ovi objektivi su sjajno rešenje za istraživanje kreativnih prednosti telefoto fotografisanja. Bilo da snimate udaljene subjekte, fotografije sa putovanja ili amaterske snimke divljih životinja, svestrani opseg žižne daljine od 70–300 mm omogućava lako snimanje akcije izbliza. Stakleni element sa ekstraniskom disperzijom (ED) kod svakog objektiva pruža slike živih boja, kristalno jasnih detalja i savršenog kontrasta. Oba objektiva imaju novi, izuzetno tih AF-P koračni motor kompanije Nikon zahvaljujući čemu su idealni za snimanje kako video zapisa, tako i statičnih slika. AF-P DX NIKKOR 70–300mm ED VR ima Nikonovu tehnologiju za smanjenje vibracija koja omogućava jasne slike bez zamućenja, čak i kada se fotografiše na samom kraju telefoto opsega. Osim toga, oba objektiva imaju velike prednosti u pogledu veličine: kompaktna izrada ih čini praktičnim za nošenje i omogućava uravnoteženo rukovanje pri korišćenju sa Nikonovim manjim D-SLR* fotoaparatima namenjenim početnicima.

Jordi Brinkman, menadžer proizvoda u ogranku Nikon Europe, kaže: „Novi AF-P NIKKOR objektivi sa opsegom od 70–300 mm predstavljaju sjajna rešenja za fotografe koji žele da se oprobaju u telefoto fotografisanju. Objektivi se odlikuju pojednostavljenim dizajnom koji osigurava malu težinu i predstavljaju prve telefoto objektive sa AF-P motorom za fokus kompanije Nikon.“

AF-P DX NIKKOR 70–300mm f4.5–6.3G ED Step motor

Koračni motor kompanije Nikon obezbeđuje neprimetan, brz autofokus. Prilikom zumiranja radi fotografisanja, fokusiranje subjekata je brzo i lako. Prilikom snimanja video segmenata filma, motor vam omogućava da neprimetno pomerate fokus sa subjekta na subjekat, uz praktično nečujan pogon, zahvaljujući čemu zvuk objektiva ne narušava kvalitet filma.

AF-P DX NIKKOR 70–300mm f4.5–6.3G ED VR
Pojednostavljena kontrola, lagana izrada

Oba supertelefoto objektiva pružaju početnicima intuitivniji način fotografisanja. Korisnici mogu da se prebacuju između automatskog i manuelnog fokusa preko menija na fotoaparatu**. Pošto na samom telu objektiva nema prekidača, ne postoji mogućnost da se slučajno promene podešavanja u trenutku fotografisanja. Sa ovim objektivima možete i da putujete rasterećeno. AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED je težak svega 400 g, a AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR teži 415 g.

AFP_DX_70_300_ED_VR[5]

FOOTNOTES

*Ovaj objektiv je kompatibilan sa fotoaparatima serije D3000, od modela D3300 nadalje, fotoaparatima serije D5000, od modela D5200 nadalje i fotoaparatima serije D7000, od modela D7100 nadalje. D500 je takođe kompatibilan. Imajte u vidu da kompatibilni fotoaparati mogu da zahtevaju ažuriranje firmvera.

 

**Funkcioniše samo sa fotoaparatima serije D3000, od modela D3300 nadalje i sa fotoaparatima serije D5000, od modela D5200 nadalje. Kompatibilni fotoaparati će možda zahtevati ažuriranje firmvera.

Author: Marija Vukadinović