Dešavanja

NOOR Master-klas dokumentarne fotografije u Beogradu

Medjunarodna foto-agencija NOOR, u saradnji sa srpskim kolektivom Kamerades i Nikonom, organizuje master-klas za dokumentarne fotografe iz regiona, koji će se održati u Beogradu od 30. marta do 3. aprila 2015. godine.

Tokom petodnevne radionice, tri predavača – fotografa agencije i fondacije NOOR: Andrea Bruce, Stanley Greene i Kadir van Lohuizen podeliće svoja iskustva sa 15 učesnika master-klasa, kojima će pomagati u izradi portfolija, usavršavanju veština editovanja i učiti ih kako da “pronađu” i razrade priču. Tema radionice biće i osobenosti međunarodnog foto-tržišta, a master-klas biće prilika i za sticanje kontakata i razvijanje ličnih vizija u oblasti fotografije.

Na master-klas mogu da se prijave mladi dokumentarni fotografi i fotoreporteri iz: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske Hrvatske, Srbije, sa Kosova, iz Makedonije, Crne Gore i Slovenije. Ukupno će biti primljeno 15 učesnika.

Radionica je besplatna; troškovi putovanja i smeštaja biće nadoknađeni (pasoš i zdravstveno osiguranje obavezni su za konkurisanje).

Za prijavljivanje je potrebno imati:

• Osnovno iskustvo u dokumentarnoj fotografiji ili fotoreportersko iskustvo;

• Visok nivo motivacije;

• Poznavanje engleskog jezika (radionica je na engleskom);

• Dobro tehničko razumevanje fotografske opreme, radno iskustvo u medijima i osnovno znanje u obradi fotografija.

 

Za prijavljivanje je potrebno poslati PDF dokument ne veći od 6MB koji će sadržati:

• Biografiju (CV) sa ličnim kontakt podacima i tekstom u kojem ćete opisati svoj rad i projekte. Potrebno je navesti podatke o radnom iskustvu, obuci u oblasti fotografije, ili potvrdu o minimum 1 godini bavljenja fotografijom.

• Motivaciono pismo na engleskom jeziku (1 stranica);

• Portfolio od najviše 30 fotografija sa uvodnim tekstovima i opisom fotografije (predstavite svoju veštinu u pravljenju reportaže prilaganjem barem jedne priče od osam fotografija).

 

Prijave se mogu poslati na: masterclass2015@noorimages.com pre ponoći 19. februara 2015 (po srednjoevropskom vremenu), kada ističe rok za prijavljivanje.

Ukoliko slanje PDF predstavlja problem, prihvataju se i linkovi i Word dokumenti ili alternativni formati. Za više informacija, možete kontaktirati NOOR na masterclass2015@noorimages.com ili tel. +31.20.6164040 or Skype: noorimages (Amsterdam).

Učesnici koji budu izabrani za radionicu, dobiće kratak zadatak na kojem bi trebalo da rade do početka radionice.

Logo-Noor

U organizaciji događaja NOOR u Beogradu sarađuje sa kolektivom Kamerades (www.kamerades.com)
Masterklas je organizovan uz podršku Nikon Europe B.V. (www.europe-nikon.com).

NOOR (Amsterdam): Evelien Kunst
managing director | NOOR
tel. + 31.20.616.4040
www.noorimages.com | skype: evelien.kunst

 

Kamerades (Belgrade): Tamara Ognjanovic
project manager | Kamerades
tel. +381 63.8679.800
email: contact@kamerades.com or tashaognjanovic@gmail.com
www.kamerades.com | skype: kamerades

 

ReFoto

Author: ReFoto