ReFoto škola

Nova ReFoto škola, 34. po redu

Dva vikenda unazad završili smo još jednu školu fotografije, 33. po redu. Iako nismo najavljivali predhodne dve škole polaznici su se prijavljivali tako da je škola funkcionisala apsolutno uobičajeno. Stekli smo nove prijatelje i Na fotografijama možete da vidite mali deo atmosfere i rasporeda snimanja: prvog vikenda to su mrtve prirode, tokom drugog portreti i figure i tokom trećeg mini foto-safari, u Ivanovu i Omoljicu, gde smo se već uobičajeno odlično proveli. Ukoliko se ekipa polaznika složi umesto snimanja figure moguća je organizacija odnosno angažovanje modela i snimanje akt fotografija. O tome će tek biti reči kao i o eventualnim najavama održavanja specijalnih radionica tokom nekog od slobodnih vikenda.

Predavanja, analize snimljenih fotografija i štampanje najboljih radova dešava se u odvojenoj učionici. Što se štampanja tiče obično uspemo da uradimo po pet-šest velikih fotografija. Sa druge strane snimanja obavljamo na šest setova gde se na svakom nalazi različita studijska rasveta (prirodno svetlo, Nikon CLS sistem blicevi uz Creative Light modifikatore, nekoliko kompletnih sistema fluo rasvete, LED reflektori, Bowens i Profoto studijska fleš rasveta…). Što se novosti tiče u studiju su (pored Nikon D500 i Nikon D850) fotoaparati Nikon Z serije a Profoto fleševima (ProHeads uz ProB2 generator, Profoto D1, Profoto B1, Profoto D2) pridružio se i model B10 – trenutni hit u ovoj oblasti studijske opreme.

Kao što možete videti Refoto studio i škola fotografije i dalje predstavljaju jednu od najvećih “igraonica” za fotografe u koju često svraćaju i oni koji su završili školu ili neku od radionica. Ova škola je završena ali je planirano da se sledeća, 34. Refoto škola održi vikendima (subota i nedelja) od 11 do 15 časova. Dani tokom kojih će se održati jesu: 27 – 28 jul, 3 -4. i 10-11. avgust. Cena škole jeste 18.000 Rsd. Akcija “Povedi prijatelja”: cena za dva polaznika 30.000 Rsd  (ušteda 6.000 Rsd).


Ukoliko vas fotografija zanima pozivamo vas da sa linka http://skola.refoto.rs/Refoto_Skola_2017.pdf preuzmete i pogledate publikaciju o Refoto školi i da, pre no što se prijavite, posetite naš studio i uverite se da u njemu ima čak i više opreme (koju možete isprobati i koristiti) no što je navedeno. Sve informacije možete dobiti od Milana Živkovića na telefon 065 8444425.