tablet i računari

Novi Apple iPad Pro tablet sa displejom od 9.7 inča i A9X procesorom

Novi tablet Apple iPad Pro ima 9.7-inčni displej i težak je manje od 450 grama, a ima istu veličinu kao i iPad Air 2, za koju Apple ističe da je najpopularnija veličina kada su iPad uređaji u pitanju.

Displej novog iPada je za 35 procenta svetliji i nudi za 40 odsto manju refleksiju nego što je to slučaj sa ekranom iPad Air 2 modela. Apple takođe tvrdi i da je 9.7-inčni displej najsvetliji tablet ekran na tržištu, a nova “True Tone Display” tehnologija  temperaturu boje ambijentalnog svetla prilagođava  displeju. Tablet koristi i prednosti redukcije plavog svetla, koja dolazi sa iOS 9.3 verzijom softvera.

Izuzev manjeg displeja, novi iPad Pro je dosta sličan većem modelu tablet I poseduje : isti A9X procesor, sličan sistem sa četiri zvučnika, a tu je i manja verzija Smart Keyboard tastature I kompatibilan sa Pencil stylus pametnom olovkom. Od ostalih dodataka novi su novi brži SD čitač kartica preko Lightning porta i USB kamera adapter. Kamere ima od 12 miliona piksela, a sa njom je moguće zabeležiti Live Photos, 4K video zapisa, dual-tone blic, i prednju 1.2MP FaceTime kameru.

Novi iPad Pro od 9.7 inča će biti dostupan u četiri boje (siva, srebrena, zlatna i roze) sa tri različita skladišna kapaciteta, od 32GB do 256GB. Model od 32GB će koštati 689 evra, verzija sa 128GB skladišnog kapaciteta će koštati 869 evra,, a verzija sa 256GB skladištem će imati cenu od čak 1049 evra. Ovo su cene za Wi-fi modele, a LTE verzije tableta će koštati još 130 evra više. U prodaji će biti od 31. Marta.


www.apple.com

Boris Bjelica

Author: Boris Bjelica