tablet i računari

Novi Apple MacBook Pro

Nakon septembarske premijere novog iPhone 7 i 7+ modela, kompanija Apple sinoć je predstavila nove MacBook Pro laptopove.

touch pad mxkafrtzzqqcfy4v9izd

Najveći novitet kod MacBook Pro laptopa je OLED traka osetljiva na dodir na tastaturi, a to je nešto na šta su sve glasine ukazivale. Takozvani Touchbar u sebi sadrži i Touch ID modulom za skeniranje otiska prstiju. Radi se o drugoj generaciji Touch ID-a i prekriven je kristalima safira. Sada možete da otključate vaš laptop sa skenerom otiska prstiju, u kome se nalazi komad hardvera nazvan T1 čip. Takođe, novi dizajn nam ukazuje da se sa svih strana novog laptopa nalazi metal, kao i da je ovo najlakši i najtanji Apple MacBook Pro laptop do sada, a dolaziće u srebrnoj i svemirsko sivoj boji. 13-inčni model je 1,3 kg mase a debljina mu je 14,9 mm.

ped2prrpa5zhzodi9thd

Novi MacBook Pro laptop će biti dostupan u modelima od 13 i 15 inča. Novi displej je 67% svetliji i kontrasniji. Što se tiče specifikacija, koristi quad-core Intel i7 procesor,  AMD Radeon Pro grafika Polaris arhitekture sa 4 GB video memorije, SSD do 2 TB. Što se tiče 13-inčnog modela, postojaće izbor između core i5 i core i7 procesora, ali će tu biti isti SSD-ovi. Apple je kod novih laptopova stavio četiri Thunderbolt 3 USB-C porta zajedno sa priključkom za slušalice.

cene

 

Author: Marija Vukadinović