Fotoaparati

Novi Coolpix modeli – S3700, S2900, L31

Nikon je obogatio popularni COOLPIX asortiman kompaktnih fotoaparata sa tri nova modela: COOLPIX S3700 sa mnoštvom funkcija za povezivanje sa društvenim mrežama, te ugrađenom mogućnošću Wi-Fi1 povezivanja i podrškom za NFC2 za lako deljenje, stilizovani COOLPIX S2900 od 20 megapiksela sa tankim, lako prenosivim telom i COOLPIX L31 od 16 megapiksela.

COOLPIX S3700 je idealan za deljenje fotografija preko vaših omiljenih društvenih mreža. Fotografije izuzetno visokog kvaliteta se mogu lako podeliti jednim dodirom zahvaljujući Wi-Fi1 i NFC2 tehnologiji.  Optički zum od 8x može da se proširi funkcijom Dynamic Fine Zoom3 i do 16x. Zahvaljujući dugom veku baterije uređaj će biti spreman za fotografisanje kada vam je najpotrebniji, dok je sa ugrađenom opcijom  za glamurozno retuširanje zagarantovano bezbroj novih funkcija.

s3700

COOLPIX S2900 od 20 megapiksela lako staje u džep ili torbu, dostupan je u različitim bojama i jednostavan je za rukovanje. Optički zum od 5x, proširiv funkcijom Dynamic Fine Zoom3 i do 10x, omogućava lako snimanje krupnih planova, a jednim pritiskom na dugme se dobijaju jasne fotografije pomoću automatskog birača scene.

s2900

Snimanje kvalitetnih fotografija ne mora da bude komplikovano – COOLPIX L31 od 16 megapiksela je jednostavan za korišćenje, pouzdan i pristupačan, a pruža i sjajne rezultate. Optički zum od 5x je idealan za beleženje predivnih portreta, dok snimanje HD filmova omogućava lako prebacivanje sa fotografija na video zapise. Ugrađeni specijalni efekti podstiču korisnika na kreativan pristup i uređaj je uvek spreman za fotografisanje na putovanjima zahvaljujući AA baterijama koje svuda mogu lako da se nađu.

l31

Pregled ključnih karakteristika

COOLPIX S3700

Ugrađeni Wi-Fi i podrška za NFC: Jednim dodirom fotoaparata delite fotografije i filmove na pametnim uređajima sa omogućenom NFC2 tehnologijom ili prebacujte slike preko namenskog Wi-Fi1 dugmeta.

Tanak stil: Dovoljno je tanak da biste mogli da ga nosite svuda sa sobom, a kvalitetnom završnicom i velikim izborom boja ističe se u odnosu na druge.

NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 8x: Širokougaoni optički zum od 8x može da se proširi funkcijom Dynamic Fine Zoom3 i do 16x, pa možete da zabeležite više akcije.

CCD senzor slike od 20 megapiksela: Zahvaljujući velikom broju megapiksela, slike su oštre sa jasnim detaljima – savršene za uvećanja veličine fotografije ili postera.

Panorama assist: Lako kreirajte prelepe panorame vertikalnim naginjanjem ili horizontalnim panoramiranjem u režimu „Panorama assist“ (Pomoć pri snimanju panorama).

Snimanje HD filmova: Snimajte u HD (720/30p) rezoluciji jednim dodirom dugmeta. Zumirajte posebne trenutke i snimajte besprekorne video zapise uz smanjenje vibracije.

COOLPIX S2900

CCD senzor slike od 20 megapiksela: Senzor slike sa velikim brojem megapiksela uvek obezbeđuje jasne slike sa oštrim detaljima – savršene za uvećanja.

NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 5x: Sjajni grupni portreti i prelepi krupni planovi se lako postižu uz optički zum od 5x, koji može da se proširi funkcijom Dynamic Fine Zoom3 i do 10x.

Snimanje HD filmova: U trenutku dešavanja bićete spremni za snimanje u HD (720p) rezoluciji jednim dodirom na dugme za snimanje filma.

Panorama assist: Kreirajte izvanredne snimke prazničnih scena u režimu „Panorama Assist“ koji kombinuje vaše snimke u samom fotoaparatu u jednu panoramu koja oduzima dah.

16 režima scena: Odaberite tip scene koju fotografišete i podešavanja će automatski biti optimizovana za savršen snimak.

AF sa nalaženjem cilja: Brz i precizan autofokus omogućava lako snimanje jasnih slika automatskim identifikovanjem i fokusiranjem subjekta.

COOLPIX L31

Jednostavno korišćenje: Raspored dugmadi je intuitivan, a laki automatski režim uvek optimizuje sva podešavanja za savršen snimak.

CCD senzor slike od 16 megapiksela: Uvek ćete dobijati oštre slike sa jasnim detaljima – savršene za uvećanja omiljenih snimaka veličine fotografije.

NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 5x: Budite u centru dešavanja uz optički zum od 5x koji vam pomaže da se prilagodite svim uslovima fotografisanja.

Snimanje HD filmova: Filmovi oživljavaju sećanja na uspomene – snimajte i vi svoje u HD (720p) rezoluciji jednim dodirom dugmeta.

Rukohvat za lako držanje: Kada dobro držite fotoaparat u ruci, on je stabilniji i dobijate jasnije slike. Osim toga, intuitivan raspored dugmadi omogućava lako rukovanje.

AA baterije: Gde god da putujete, AA baterije ćete uvek lako naći, pa možete slobodno da snimate ne razmišljajući o trošenju baterije.

 

1Zahteva instalaciju Nikon aplikacije „Wireless Mobile Utility“ (kompatibilne sa sistemima iOS i AndroidTM) na pametnom uređaju.

2Komunikacija uređaja na veoma malim udaljenostima (Near Field Communication – NFC) funkcioniše sa kompatibilnim AndroidTM (Android 4.0 ili novija verzija) pametnim telefonima i tablet računarima. Zahteva instalaciju aplikacije „Wireless Mobile Utility“ kompanije Nikon i podešavanje prenosa slika pre korišćenja.

3Dynamic Fine Zoom može da zumira 2x dalje objekte od najvećeg optičkog telefoto opsega i da, pri tom, očuva maksimalnu rezoluciju slike.

Za dodatne informacije posetite www.refot.com

Author: Marija Vukadinović