Tehnika

Novi Nikon ambasador – Nađa Meli

Porodici Nikon ambasadora priključuje se i talentovana Nađa Meli.

Rođena u Italiji, odrasla u Nemačkoj, sa trenutnim prebivalištem u Brajtonu, Engleskoj, Nađa kaže da je njeno putovanje kroz svet fotografije započelo 2010. kada ju je, nakon godina fotografisanja iz hobija, prijateljica zamolila da profesionalno fotografiše njeno venčanje. Od tog trenutka fotografisanje venčanja je brzo preraslo u posao sa punim radnim vremenom – definisan njenim prepoznatljivim stilom.

Taj stil je predvođen Nađinom vizijom i svrhom – da realizuje smisao pripadanja. Njena najveća strast su ljudi i njihove priče, a njena ambicija kao fotografa je da ih snimi spontano i oživi kroz sveže, jednostavne, intimne i nearanžirane prizore.

Tokom 2018. Nađa je nastavila rad kao fotografkinja za venčanja, vodeći istovremeno i radionice na kojima pomaže ljudima da pronađu sopstveni umetnički izraz i viziju koji nadilaze „stil uređivanja“.

Nađa Meli komentariše:Postoje četiri reči kojima pokušavam da se vodim u životu: radosno, istinsko, intimno, živo. To predstavlja mene kao osobu i vrednosti koje želim da prenesem putem svojih fotografija. Tokom gotovo čitave karijere sam Nikon ov korisnik i ta tehnologija mi je omogućila da negujem i razvijam svoj osobeni stil. Veoma se ponosim time što sam deo programa Evropski ambasadori i mogu da se pridružim nekim od najboljih fotografa na svetu.“

Na ovogodišnjem sajmu Photokina, Nađa je postala jedan od prvih fotografa u Evropi koji su isprobali nedavno najavljeni Nikon Z 7 fotoaparat bez ogledala i objektive NIKKOR Z 35mm f/1.8 S i NIKKOR Z 24-70mm f/4 S.

„Koristila sam Z 7 i slične objektive tokom snimanja nekoliko venčanja ovog avgusta i tako ih testirala u različitim situacijama. Bilo se da radi unutra, napolju, po dnevnoj svetlosti, u suton ili noću – uz neverovatan kvalitet slike i mogućnosti pri smanjenom osvetljenju, u kombinaciji sa laganim telom uređaja i bešumnim zatvaračem, ovaj sistem je san snova za svakog fotografa venčanja. Jedva čekam da nastavim da eksperimentišem sa njim.“

Više o Nađinom radu potražite na: https://www.nikon.rs/sr_RS/news-press/press.tag/news/bv-pr-wwa1810-wedding-photographer-nadia-meli-announced-as-new-nikon-europe-ambassador.dcr

O Nađi Meli

Nadia Meli je fotografkinja koja je rođena u Italiji, a odrasla u Nemačkoj i koja se specijalizovala za intimna i tajna venčanja širom Evrope. Snimila je stotine venčanja širom sveta i njen rad je objavljen u brojnim magazinima i onlajn blogovima Zahvaljujući svom jedinstvenom, prirodnom i originalnom stilu fotografisanja, postala je čuvena fotografkinja u svojoj oblasti. Nađa je počela da organizuje radionice i onlajn kurseve 2015. koji se fokusiraju na razvijanje vizije za fotografe i koji im pomažu da pronađu sopstveni umetnički izraz i stil.

 

ReFoto

Author: ReFoto