Fotoaparati

Novi Nikon COOLPIX S6900

Nikon je juče predstavio COOLPIX S6900 od 16 megapiksela, vrhunski kompaktni fotoaparat idealan za snimanje autoportreta. Pomoću pokretnog LCD ekrana i ugrađenog stalka možete da zabeležite savršenu pozu na jednostavan i zabavan način, dok su najprivlačniji portreti zagarantovani sa efektima režima glamurozno koji mogu da se dodaju tokom fotografisanja. Deljenje je veoma pojednostavljeno sa ugrađenom Wi-Fi1 i NFC2 tehnologijom pomoću kojih fotografije mogu jednostavno da se prenose na kompatibilni pametni uređaj jednim dodirom. Na taj način fotografije mogu da se objavljuju na društvenim medijima neposredno nakon snimanja. Kontrola gestikulacijom dodatno olakšava snimanje fotografija i Full HD filmova pokretom ruke, a moćni optički zum od 12x može da se proširi funkcijom Dynamic Fine Zoom i do 24×3, omogućavajući vam da budete u samom centru dešavanja.

 

 

Fantastično kadriranje, fotografisanje bez upotrebe ruku

Lako menjajte ugao gledanja i kreativno kadrirajte fotografije. Veliki, delimično pokretni ekran od 7,5 cm/ 3 inča sa 460.000 tačaka, jasnim bojama i panelom osetljivim na dodir, preklapa se kako biste mogli da pronađete sopstveni jedinstveni ugao gledanja. Pomoću njega možete idealno da kadrirate autoportret ili grupni snimak, a možete i da isprobate ugrađeni stalak fotoaparata koji će vam pružiti stabilnost tokom podešavanja savršene fotografije. Možete da snimate čak i Full HD filmove ili statične slike i ne dodirujući fotoaparat budući da vam kontrola gestikulacijom omogućava da pokretima ruke kontrolišete okidanje zatvarača i snimanje filmova.

S6900-2

Uvek privlačni autoportreti

Snimite savršen izraz lica pomoću kontinualnog fotografisanja velike brzine pri brzini i do 8 fps i koristite režim „glamurozno” tokom fotografisanja kako biste uvek bili zabeleženi u najboljem izdanju. Izaberite neki od četiri efekta na ekranu osetljivom na dodir – Omekšavanje tena lica, Puder, Meko i Super živo – i prilagodite izabrani efekat prilikom provere rezultata. Brzo retuširanje tokom fotografisanja podrazumeva da neposredno nakon toga možete da delite najprivlačnije fotografije.

 

Brzo deljenje i lako povezivanje sa društvenim mrežama

Trenutno povezivanje omogućava objavljivanje autoportreta na društvenim mrežama neposredno nakon fotografisanja. Pomoću namenskog Wi-Fidugmeta možete direktno da pristupate Wi-Fi podešavanjima, dok podrška za NFC (Komunikacija uređaja na veoma malim udaljenostima (Near Field Communication – NFC))  za kompatibilne pametne uređaje omogućava jednostavan prenos slika na uređaj jednim dodirom fotoaparata. Unapred izaberite slike ili video zapise kako bi se automatski preneli kada koristite NFC vezu. Kada je reč o jednom snimku, pritiskom Wi-Fi dugmeta možete direktno da prenesete sliku prikazanu u režimu reprodukcije. Osim toga, možete da koristite pametan uređaj kao daljinski upravljač za fotoaparat i da sinhronizujete njegov GPS kako biste dodali lokaciju fotografisanja na prenete slike.


Zabavni efekti, deljenje različitih verzija

Pomoću panela osetljivog na dodir koji se nalazi na ekranu možete da kreirate stilizovani efekat zamućenja pozadine tako što ćete zamutiti pozadinu kako bi ste istakli subjekat pomoću selektivnog omekšavanja. Kada uokvirite oblast koja će biti oštro fokusirana na slici tokom reprodukcije, sve izvan te oblasti biće automatski zamućeno. Pomoću režima „Brzi efekti“ možete da dodajete specijalne efekte, poput mekog portreta ili efekta ogledala, neposredno nakon fotografisanja i jednim dodirom dugmeta.

 

[signoff]

Pregled ključnih karakteristika

Delimično pokretni LCD ekran: Delimično pokretni ekran od 7,5 cm/3 inča sa 460.000 tačaka, jasnim bojama i panelom osetljivim na dodir, preklapa se pružajući jedinstven ugao za kadriranje.

Ugrađeni Wi-Fi: sa lakoćom prenosite fotografije na pametni uređaj1 pomoću namenskog Wi-Fi1 dugmeta.

Podrška za NFC (Near Field Communication – komunikacija uređaja na veoma malim udaljenostima): Delite slike i filmove sa pametnim uređajima sa omogućenom NFC tehnologijom2 jednostavnim dodirom fotoaparata.

CMOS senzor od 16 megapiksela sa pozadinskim osvetljenjem: osetljivi senzor slike u kombinaciji sa EXPEED C2 programom za obradu slike omogućava jasne slike u svim uslovima osvetljenja.

NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 12x: širokougaono pokrivanje (25–300 mm), savršeno za grupne fotografije, može da se proširi funkcijom Dynamic Fine Zoom3 i do 24x.

Ugrađeni stalak fotoaparata: održavajte fotoaparat stabilnim, kako za vertikalne, tako i za horizontalne snimke i podesite savršeno kadriranje za autoportrete ili grupne fotografije.

Kontrola gestikulacijom: uspostavite kontrolu pokretima ruke kada snimate fotografiju ili film, izborom jedne od dve ikone ekrana.

Full HD filmovi: snimajte video zapise sa svim zabavnim trenucima ili nezaboravnim uspomenama sa prijateljima i porodicom pri 1080/60i, sa optičkim zumom i stereo zvukom.

Režim brzih efekata: zabavite se ulepšavajući slike tako što ćete jednim dodirom dugmeta dodati specijalne efekte, poput mekog portreta ili efekta ogledala, neposredno nakon fotografisanja.

33 tipa efekata: oživite slike sa čak 33 različita efekta, od Selektivne boje do Toy camera efekta (Efekat igračke fotoaparata), kao i efekata Cross process (unakrsna obrada), Slikanje ili Nostalgična sepija.

Samoširoki režim: u ovom režimu možete da snimate izvanredne grupne snimke, budući da se kombinovanjem brzih uzastopnih snimaka kreira jedna širokougaona fotografija, što je ekvivalentno korišćenju ultraširokougaonog objektiva od 20 mm.

Samokolaž režim: isprobajte zabavan efekat kabine za slikanje, tako što ćete napraviti do 9 snimaka sa različitim izrazima lica i sve ih spojiti u jednu foto-montažu.

Selektivno omekšavanje: istaknite subjekat pomoću efekta zamućenja pozadine, tako što ćete oivičiti oblast sa oštrim fokusom radi automatskog zamućenja pozadine.

AF sa nalaženjem cilja: brz i precizan autofokus automatski identifikuje i fokusira subjekat, dajući jasne i oštre snimke u tren oka.

20 režima scena: pustite da fotoaparat automatski optimizuje podešavanja za odabrani režim scene ili mu prepustite kompletnu kontrolu pomoću automatskog birača scene.

Glamurozno retuširanje: uređujte fotografije tokom reprodukcije da biste omekšali tonove tena lica, pobeleli zube, pa čak i dodali šminku, kako bi svi uvek izgledali sjajno.

Režim glamurozno: primenite i do 4 efekta tokom fotografisanja – Omekšavanje tena lica, Puder, Meko i Super živo – i prilagodite izabrani efekat prilikom provere rezultata.

Smanjenje zamućenja: Hibridno smanjenje vibracije (VR) sa 4 ose veoma efikasno sprečava uticaj podrhtavanja fotoaparata, pa će rezultat uvek biti besprekorni, oštri filmovi.

Visoka ISO (125–6400) osetljivost na svetlost: odlični rezultati su zagarantovani pri snimanju subjekata koji se brzo kreću ili pravljenju slika zabave u uslovima slabog osvetljenja.

Laka panorama 360o/180o: ne propustite nijednu priliku da zabeležite predivan pejzaž uz mogućnost vertikalnog nagiba ili horizontalnog panoramiranja kako biste kreirali dinamične panorame.

Kontinualno fotografisanje velike brzine: sa lakoćom zabeležite izraze lica koji se brzo menjaju pri velikim brzinama snimanja i do 8 fps.

Brzo punjenje preko USB-a: uz brzo punjenje preko USB-a baterija će uvek lako biti u potpunosti napunjena kako biste u svakom trenutku bili spremni za snimanje.

EXPEED C2: Moćan sistem za obradu slike kompanije Nikon garantuje rad velike brzine, sa performansama visoke osetljivosti i izuzetnim kvalitetom slike.

Nikon Image Space: Nikon korisnici mogu da uživaju u 20 GB besplatnog prostora za skladištenje na mreži u okviru informatičkog oblaka preko namenske Nikon lokacije za deljenje slika, www.nikonimagespace.com.

[/signoff]

Author: Marija Vukadinović