Objektivi

Novi Sony fiksni objektiv punog formata FE 50mm F1.4 ZA

 

 Kompanija Sony predstavila je novi objektiv punog formata za E-mount fotoaparate, Planar T* FE 50mm F1.4 ZA (model SEL50F14Z).

Sony_SEL50F14ZA_fotografija 1

Ovaj fiksni objektiv odlikuje veliki otvor blende od F1.4 koji pruža impresivni kontrast i izuzetnu rezoluciju duž celog kadra, od centra do uglova, pri svim podešavanjima objektiva, čak i pri maksimalnom otvoru blende. Inovativnu optičku strukturu čine izuzetno precizni AA (napredni asferični) i ED (ekstra niska disperzija) elementi od stakla koji umanjuju sferičnu i hromatsku aberaciju, kao i ZEISS T premaz koji umanjuje flare i ghosting efekte i postiže prepoznatljivu ZEISS jasnoću. Osim toga, Planar dizajn obezbeđuje minimalnu distorziju.

Sony_SEL50F14ZA_fotografija 2

Veliki otvor blende ovog modela pruža nivo osvetljenja i brzine koji su naročito pogodni za fotografisanje pri slabom osvetljenju ili noćnim uslovima, ali i za beleženje živopisnih portreta, dok kružni otvor blende sa 11 krilaca daje prelepi bokeh efekat. Objektiv je dizajniran tako da je otporan na prašinu i vlažnost[1], a poseduje i prsten za objektiv sa prilagodljivim ON/OFF prekidačem i prekidačem za AF/MF režim fokusa. Ovaj model koristi prstenasti SSM (Super Sonic wave Motor) sistem koji omogućava brzo, precizno i gotovo nečujno fokusiranje, koje je posebno korisno za snimanje video materijala.

Sony_SEL50F14ZA_fotografija 3

Isporuke novog FE 50mm F1.4 ZA objektiva širom Evrope počeće ovog jula, po ceni od oko 1.800 evra.

 

[1] Uprkos dizajnu otpornom na prašinu i vlažnost, apsolutna zaštita od ovih faktora nije zagarantovana.

Author: Marija Vukadinović