Objektivi

Novi Tamroni – za pun format ali i za bezogledalce

Kompanija Tamron nedavno je najavila tri nova objektiva namenjena pre svega ”putnicima” ali i svima onima koji baš i nisu u fazonu da često menjaju objektive.

Za vlasnike Nikon i Canon fotoaparata sa senzorom punog formata najavljena je najnovija verzija popularnog 28-300 mm F/3.5-6.3 DI VC PZD tj. Model A010 koja u sebi ima čak deset specijalnih elemenata, čiji autofokus pogoni tihi ”piezo electric drive” motor i najnovijom generacijom optičke stabilizacije. Završna obrada je podignuta na veoma visok nivo a isto se, nažalost, može reći i za cenu koja iznosi 850 dolara.

Tamron EOSM 18-200

Ukoliko ste vlasnik EOS-M sistema, Tamron je za vas pripremio 18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC koji će biti dostupan u dve boje (crnoj i srebrnoj) i koji će koštati 500 dolara. Zahvaljujući specijalnim elementima kvalitet slike bi trebalo da bude na visokom nivou a autofokusni motor je tih i brz sa posebnim osvrtom na snimanje videa. Lepa stvar je svakako Direct Manual Focus (DMF) funkcija koja omogućava lako doterivanje fokusa bez potrebe da se pritiskaju dodatni tasteri ili pomeraju prekidači.

 

Tamron-14-150-Di-III-_C001

Za vlasnike trenutno najpopularnijeg MILC sistema stiže 14-150mm F/3.5-5.8 Di III (model C001) čija oznaka krije malu začkoljicu tj. ovaj objektiv ne poseduje optičku stabilizaciju što znači da je nešto bolji izbor za vlasnike Olympus m4/3 fotoaparata koji istu imaju u telu nego za one koji koriste Panasonic. Kuriozitet ovog objektiva je činjenica da se radi o potpuno novoj optičkoj formuli koja je dozvolila neverovatno kompaktne dimenzije o čemu najbolje govori činjenica da je prečnik navoja za filtere svega 52 mm. I ovaj objektiv će moći da se kupi u crnoj i sivoj verziji kako bi se što bolje slagao sa telom a sve to stiže po ceni od 580 dolara.