Programi za obradu fotografija

Novi update za Adobe Photoshop CC

Noviteti koje je kompanija Adobe uvela na svom najpoznatijem programu za obradu fotografija, dostupni su od 21. juna svim korisnicima Adobe CC 2015 programa.

Ovi noviteti možda ne deluju kao velike promene, ali znače veliku promenu za način rada na vašim fotografijama.

Prva možda i najzanimljivija opcija je dodatak u Liquify tool-u. Sada Ulaskom na Liquify imate opciju Face tool. Ovaj alat prepoznaje lica na fotografiji, i možete na svakom zasebno da imate potpunu kontrolu nad pomeranjem i uvećavanje/smanjivanjem njihovih odlika.

 

Druga stvar je Content-Aware Crop Tool. Sečenje fotografija u Photoshopu ponekad ima i lošu stranu. Ona je do sada bila gubljenje dobrih piksela. Sada Content Aware sam pravi piksele tamo gde oni nedostaju.

Prepoznavanje fontova je alat koji je bio potreban svim dizajnerima. Često na fotogfafijama vidimo određenu tipografiju ali nismo sigurni koji je font iskorišćen. Sada korišćenjem novog alata Photoshop sam pronalazi font koji je upotrebljen, kao i alternative koje možete preuzeti preko sajta Typekit.com.

Tu su naravno i promene koje se tiču maski, i maskiranja predmeta, korišćenje patterna i direktan prenos fajlova iz Adobe programa na Adobe Stock, kao i još mnogi drugi.

Sve ih možete videti na zvaničnom blogu kompanije Adobe.

Author: Marija Vukadinović