Dešavanja

Objavljeni pobednici Rovinj Photodays 2014

Portret – 3. mesto: Igor Ilić

Sedmo izdanje festivala fotografije – Rovinj Photodays, u 2014. godini donosi značajnu novost u svom takmičarksom delu. To je upravo veliki godišnji konkurs koji je u proteklih 6 godina pratio hrvatsku savremenu fotografiju, a od ove godine je bio otvoren za celokupnu savremenu fotografsku scenu pod nazivom: 1st International Competition of Contemporary Photography – 7th RovinjPhotodays, 2014!

 

Akt - 2. mesto: Ino Zeljak

Akt – 2. mesto: Ino Zeljak

Danas su objavljena i imena nagrađenih autora na službenoj veb stranici festivala. Odabrane fotografije, kao i autori, svake godine predstavljeni su u sklopu putujuće izložbe, kataloga, službene veb stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

Pejzaž - 1. mesto: Domenicio Cipollina

Pejzaž – 1. mesto: Domenicio Cipollina

U sklopu završne manifestacije RovinjPhotodays u maju 2014. održava se svečano uručenje nagrada.
Pobednicima pripada službena statua „Kadar“, gostovanje u Rovinju na svečanoj večeri dodele nagrada o trošku organizatore i učestvovanje u putujućoj izložbi.

Moda - 5. mesto: Marko Prelić

Moda – 5. mesto: Marko Prelić

Sva tri nominovana rada u kategoriji „Umetnički koncept“ biće posebno predstavljena u sklopu završne izložbe finalista. Pobednik u kategoriji „Umetnički koncept“ dobija knjigu tj. monografiju pobedničkog koncepta pod pokroviteljstvom renomirane izdavačke kuće.

Koncept - 2. mesto: Dina Shedrinskaya

Koncept – 2. mesto: Dina Shedrinskaya

Sve nagrađene autore i njihove radove možete pogledati na stranici Rovinj Photodaysa.

 

ReFoto

Author: ReFoto