ReFoto konkurs

Otvorena ReFoto izložba: Život & Multimedija

Juče je, u prijatnom ambijentu galerije Pro3or, u ulici Koče Popovića 9, u 19h otvorena izložba fotografija finalista konkursa web portala ReFoto. Godišnji konkurs sa temom: „Život i Multimedija“ predstavljao je pravi izazov za sve ljubitelje fotografije, videa i svih ostalih oblika i formata multimedijalnog izražavanja.

refoto-otvaranje-izlozbe-3

Žiri su sačinjavala tri fotografa: Sara Popović, urednik Refoto portala, Nebojša Babić, kreativni direktor Orange studija i Milan Živković ispred Refoto studija i škole fotografije, i zajedno su imali težak zadatak da od preko 300 pristiglih radova odaberu najbolje za izložbu. Nove propozicije konkursa uključivale su sve postojeće oblike multimedijalnog izražavanja tako da su na konkurs su stigli i video radovi kao i popularni animirani gifovi od kojih je osam odabranih radova projektovano u galeriji.

dsc_4938

refoto-otvaranje-izlozbe-7

Prvo mesto ovojila je Maja Siefart i kao nagradu dobila Nikon 1 fotoaparat, drugo mesto pripalo je Silko Marku koji je dobio Epson štampač L310, dok je treća nagrada pripala Jeleni Vlatković koja je postala ponosni vlasnik Lamax X8 akcione kamere. Takođe je njena fotografija izabrana za najbolju glasovima publike na ReFoto Facebook stranici njena fotografija izabrana za najbolju a kao posebnu nagradu dobila je eksterni disk Adata SD 700.

dsc_5046

Pored tri glavne nagrade dodeljeno je i sedam pohvala koje su dobili: Tamara Korać, Vladimir Savić, Jovana Mladenović, Goran Jordanoski, Toni Tošić, Igor Sinkov i Jasmina Boban.

sssss

Izložba će biti otvorena do 25. januara u periodu od 11 do 17h. Nakon zatvaranja izložbe sledećeg dana (26. januara u periodu od 11 do 17h) autori će moći da preuzmu svoje radove.

dsc_5036

Ceo katalog fotografija izložbe, kao i video i GIF radove možete pogledati u nastavku ovog teksta:

Author: Marija Vukadinović