Objektivi

Postižite bolje rezultate sa novim AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR objektivom

Amsterdam, Holandija, 19. oktobar 2016: Nikon je napravio telefoto zum objektiv FX formata za profesionalne fotografe koji je brži, lakši i fleksibilniji nego ikad do sada. Projektovan za izvanredne performanse, novi AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR objektiv omogućava fotografima koji koriste brze Nikon DSLR fotoaparate da uvek budu korak ispred.

AFS_70_200_2.8E_FL_ED_1
Bilo da fotografišete sportske događaje, akciju ili ste foto-reporter, najnovija verzija ovog čuvenog objektiva sadrži niz poboljšanja koja će vam značiti na terenu. Poboljšano AF praćenje i kontrola ekspozicije u kombinaciji sa režimom VR SPORT omogućavaju izvanredno rafalno snimanje. U odnosu na prethodnika, poboljšane su performanse u čitavom rasponu kadra i smanjeno je vinjetiranje. Najmanja razdaljina fokusa sada je izvanrednih 1,1 m, a maksimalno uvećanje slike je povećano sa 0,11x na 0,21x. Dugmad na telu objektiva koja se mogu konfigurisati olakšavaju kontrolu, dok je pozicija prstena za zumiranje i fokusiranje obrnuta radi uravnoteženijeg rukovanja. Zahvaljujući novom telu od legure magnezijuma, HRI elementu i elementima od fluorita, ovaj objektiv je lakši i otporniji nego ikad.

Dirk Jasper, marketinški menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Novi NIKKOR 70–200mm f/2.8E ima znatno bolji kvalitet slike i omogućava brže i lakše fotografisanje. Režim SPORT VR i ergonomija nasleđena od nedavnih Nikon telefoto objektiva od 400 mm, 500 mm i 600 mm veoma su korisni fotografima koji snimaju brza i nepredvidljiva dešavanja sa profesionalnim DSLR fotoaparatom kao što je D5.“

 

Pregled ključnih karakteristika

 

Poboljšano smanjenje vibracije (VR) i preciznost komunikacije između objektiva i fotoaparata

Najnovija generacija Nikon tehnologije za smanjenje vibracija vam omogućava da fotografišete pri brzinama zatvarača koje su do 4 stepena manje nego kada ne biste koristili VR¹ i aktivira se čim pritisnete okidač do pola. Režim SPORT VR pruža stabilniju sliku u tražilu kada snimate veoma brza dešavanja. Poboljšano AF praćenje omogućava fotografima da brzo i precizno reaguju na promene autofokusa. Mehanizam elektromagnetne blende omogućava izuzetno stabilnu kontrolu automatske ekspozicije – čak i tokom rafalnog snimanja velike brzine.

 

Izvanredan integritet: optička preciznost do ivica slike

Potpuno nova optička konstrukcija obezbeđuje odlične performanse u čitavom rasponu kadra. Novi optički dizajn sadrži šest elemenata od ED stakla, element od fluorita i element sa visokim indeksom prelamanja (HRI). Sloj nano kristala smanjuje duh efekat i odblesak radi jasnije slike, dok su oivičenost bojom, hromatske aberacije i distorzija dobro kontrolisani u celom opsegu zuma.

 

¹ U normalnom režimu, na osnovu CIPA standarda.

Author: Marija Vukadinović