Konkursi u svetu

Poziv za učešće u realizaciji projekta “OkO Srbije”

Ustanova kulture Parobrod i Asocijacija Fotografskih Autora (AFA) pozivaju mlade iz Beograda (Starog grada) da uzmu učešće u realizaciji projekta OkO Srbije. Misija AFA-e je promovisanje fotografije kao vizuelne umetnosti i približavanje, popularizacija fotografije na svim nivoima i socijalnim segmentima društva, a u cilju postizanja pozitivnih promena u društvu i zajednici.

AFA je do sada vrlo uspešno realizovala dva projekta, OkO ulice i OkO grada.

Ideja je da se mladi Beograda i Novog Pazara druže preko fotografije i razmene svoja viđenja drugog grada. Ne mlađi od 18 i ne stariji od 25 godina su dobrodošli da nam se pridruže u rušenju predrasuda, etničkih i verskih granica preko fotografije, druženja, umrežavanja.

Jedini uslov je da vas zanima fotografija, da imate osnovna znanja, koja ćemo dopuniti. Ukoliko nemate kvalitetan digitalni foto-aparat (DSLR nije obavezan), dobićete od organizatora na korišćenje Canon PowerShot SX50 HS.

 

Početak projekta je zakazan za 24. mart, kad bi mladi iz Beograda učestvovali na petodnevnoj foto radionici, čime bi stekli osnovna znanja iz fotografije, upoznali se sa opremom koju ima AFA i gde bi im bila bliže objašnjena ideja i cilj projekta. Potom bi mladi otputovali u Novi Pazar gde bi obišli kako sam grad tako i okolinu, Sandžak, koja je jedan od najlepših delova Srbije.

 

Na adresi www.okosrbije.com je šire objašnjenje projekta.

Pismene prijave, sa osnovnim ličnim podacima i sa po 5 vaših fotografija (smanjenih rezolucija, kao za web), poslati na drakuj@gmail.com

ReFoto

Author: ReFoto