Konkursi u svetu

Otvoren poziv za Foto dane mladih u Hrvatskoj

Foto dani mladih okupiće najbolje mlade fotografe i modele iz cele Hrvatske u Puli i Rovinju kako bi u 5 dana trajanja festivala aktivno predstavili svoju umetnost i dodatno se edukovali. Foto dane mladih obeležiće izložbe, radionice, predavanja i trodnevno fotografsko takmičenje kao i kvalitetno druženje i dobra zabava mladih učesnika. Prijave su otvorene na www.fotodanimladih.com.hr, a mesta ima samo za 75 najboljih!

 

Stotinak izabranih fotografa i modela očekuje zaista raznolik program. Ovogodišnji Foto dani mladih Canon održavaju se od 30. aprila do 04. maja u Puli i Rovinju. U odnosu na prošle godine i duži su za jedan dan, održavaju se u dva grada, ali i znatno ispunjeniji sadržajem. Radionice, debate i tribine, izložbe, predavanja, filmske i muzičke večeri, fotografisanje, druženje i zabava samo su deo onoga što očekuje mlade učesnike. Ove godine osim prijava za fotografe i modele moguće se prijaviti i na radionicu filma i snimanja ili slanjem svog filma.

FDM Zadar 05

Foto dane mladih organizuje udruga mladih Izvan fokusa, a cilj mladih organizatora je jasan. Osigurati mladim umetnicima sve uslove za njihov razvoj, razmenu iskustava, edukaciju i napredak. „U želji da se kao mladi fotografi prijavimo na natječaje i festivale za fotografe ostali smo razočarani jer takvih nije bilo. Tada smo kao grupa mladih entuzijastičnih fotografa, srednjoškolaca, odlučili  organizirati prve Foto dane mladih za 20 sudionika na 3 dana u jednom gradu. Danas, ponosno, okupljamo najbolje mlade fotografe iz cijele zemlje i kroz naše edukacije godišnje prođe njih više od dvije stotine iz svih krajeva Hrvatske. Svima njima želimo omogućiti ono zbog čega smo pokrenuli FDM, razmjenu iskustva među mladima, edukacije o fotografiranju, priliku za afirmacijom i dobru zabavu mladih fotografa“ –izjavio je voditelj projekta Filip Trezner i dodao kako je veoma važno da se mladi izražavaju kroz umetnost i da aktivno provode svoje slobodno vrijeme.

FDM Zadar 06

Foto dani mladih u sklopu svog programa organizovaće i posetu popularnim Rovinj Photodays-ima pa će mlade fotografe upoznati i sa konceptualnom fotografijom. Uz Rovinj Photodays-e, najveći regionalni fotografski festival, Foto dane mladih podržao je i veliki svetski brend u fotografiji Canon, časopis ReFoto kao i niz drugih sponzora. Prijave na Foto dane mladih otvorene su do popunjavanja kapaciteta ili do 1. aprila 2014. godine. Možete se prijaviti kao model, fotograf ili filmaš na www.fotodanimladih.com.hr

ReFoto

Author: ReFoto