Dešavanja

Prijavite se za fotoseminar FOTOSOFIA 9

PREDAVANJA

 • TEHNOLOGIJA FOTOGRAFIJE – Hoyka, PP prezentacija
 • KOMPOZICIJA KADRA – Hoyka, PP prezentacija
 • IZRAŽAJNA SREDSTVA FOTOGRAFIJE – Hoyka, PP prezentacija
 • TEME IZ FOTOSOFIJE, ESEJA O FOTOGRAFIJI – Hoyka, PP prezentacija

Opis – Koja je svrha postojanja fotografije? Ima li fotografija upotrebnu vrijednost? Kako ‘koristiti’ fotografiju? Što je to talent za fotografiju, te može li se on (i u kojoj mjeri) razvijati? Da li je u suvremenom društvu kvaliteta fotografije presudna u uspjehu fotografa? Zašto fotografija košta bitno više od utrošenog materijala? Koja je uloga fotografske kritike?…

 • KRITIČKO RAZMIŠLJANJE – predavač doc.dr.sc. Davor Horvatić, fizičar elementarnih čestica, PMF Zagreb, PP prezentacija

Opis – Interesirajući se za temelje ustrojstva svijeta, ljudi su često suočeni s iskrivljenim informacijama. Krive informacije rezultiraju krivim shvaćanjima i u konačnici krivim (re)akcijama. Kako bismo to izbjegli, pomaže nam kritičko razmišljanje. Na koji način? Saznati ćemo na ovom predavanju.

Atmosfera sa Fotosofia 8 seminara 2013. godine

Atmosfera sa Fotosofia 8 seminara 2013. godine

FOTOGRAFIRANJA

 • FOTOKREATIVAC – natječaj fotokreativnosti
 • KOMPOZICIJA – tema komponiranja kadra
 • CELEBRITY PORTRET – fotografiranje celebrity modela
 • REPORTAŽA – fotografiranje reportaže o malonogometnom turniru
 • MODA – snimanje book fotografija modelima odabranima natječajem ‘Fotosofia 9 FOTOmodel’
 • FOTODVOBOJ – eliminacijsko fotonatjecanje
 • ART – izražavanje unutar vrste umjetnička fotografija – završna izložba

Analize i diskusije vezane uz obrađivane teme i snimljene fotografije
Postav i otvorenje završne izložbe
(Organizator zadržava pravo izmjene predviđenih aktivnosti)

Atmosfera sa Fotosofia 8 seminara 2013. godine

Atmosfera sa Fotosofia 8 seminara 2013. godine

UVJETI NATJEČAJA ZA SUDJELOVANJE U FOTOSEMINARU FOTOSOFIA 9

UVJETI NATJEČAJA
Pravo sudjelovanja na natječaju za jedno od 15 mjesta na seminaru ‘Fotosofia 9’ imaju sve punoljetne osobe bez obzira na državljanstvo. Seminar i puni pansion u Termama Tuhelj su za vrijeme trajanja seminara za polaznike besplatni. Natjecatelji moraju biti sposobni komunicirati na hrvatskom jeziku. Prijave na natječaj smiju slati i maloljetne osobe koje će na dan odabira pobjednika natječaja i slanja pobjednicima potvrde za pristupanje seminaru (24.5.2014.) biti punoljetne, s tim da će se smatrati da su maloljetnici za slanje prijave na natječaj imali dozvolu skrbnika.

Za prijavu kandidat treba sa subject-om ‘FS9 – fotograf’ na e-mail seminar@fotosofia.info najkasnije do 21. svibnja 2014. u ponoć poslati: kratak životopis s osnovnim podatcima (datum rođenja, ID fotografija, kontakt-telefoni, stručna sprema…), pet svojih fotografskih radova (jpg, rgb, dulja stranica 800 pixela, poslati nekomprimirano (ne zip, rar ili sl). Natjecatelj slanjem prijave izjavljuje da su poslane fotografije njegova autorska djela, a podaci istiniti. Težište životopisa treba biti na dosadašnjim fotografskim iskustvima i planovima, a natjecatelj svakako treba navesti URL svoje galerije na www.fotosofia.info, fotografira li s DSLR fotoaparatom, skalom od 0-5 ocijeniti svoje znanje rada s programom za obradu fotografije (0=potpuno neznanje, 5=majstor obrade fotografija), i opisati stupanj interesa za nastaviti djelovati na temeljima koncepta Fotosofia fotofilozofije nakon završenog seminara.

Natjecatelji koji još nemaju svoju galeriju na www.fotosofia.info, trebaju je postaviti i u njoj izložiti najmanje 10 svojih fotografskih radova. Ti radovi će u slučaju potrebe biti pregledani radi dobivanja boljeg uvida u natjecateljev rad. Budući da su među temeljnim postavkama seminara povezivanje i suradnja fotokreativaca, osim kvalitete poslanih fotoradova, veliku ulogu pri odabiru seminarista igraju natjecateljev karakter i motivacija za nastavak djelovanja na temeljima koncepta Fotosofia fotofilozofije. Organizator zadržava pravo izmjene predviđenog programa. Slanjem prijavnice na ovaj natječaj natjecatelj izjavljuje da se odriče prava na bilo kakvu vrstu žalbe na proceduru izbora ili odabir natjecatelja, a također izjavljuje da je pročitao i da prihvaća sve napisano u ovim Uvjetima natječaja i dopušta da se materijali koje je poslao u prijavnici (tekst i fotografije) bez ikakve naknade koriste na sve potrebne načine u svrhu promocije Fotosofije 9 ili bilo kojeg projekta vezanog uz ime Fotosofia (Fotosofia Weekend, Fotosofia Day, stranica Fotosofia.info, Fotosofia Cruise…).

Atmosfera sa Fotosofia 8 seminara 2013. godine

Željana Matošić/tema MasterCard – Fotosofia 8

Napomene:
Organizator će 22. svibnja 2014. do 12.00 emailom na adrese natjecatelja koji su ušli u uži izbor poslati obavjest da u subotu 24. svibnja 2014. u 10.00 dođu u Zagreb na kratak razgovor. Natjecatelj čije je mjesto boravka od Zagreba udaljeno više od 1h vožnje nije obavezan dolaziti, već će biti kontaktiran Skypeom isti dan između 11 i 16h. Za natjecatelja koji u navedenom razdoblju ne bude dostupan Skypeom smatrat će se da je odustao od natječaja, no Organizator može po svom diskrecijskom nahođenju naknadno pokušati kontaktirati bilo kojeg ili sve od njih te ipak obaviti potrebni kratak razgovor.

Obavljanje razgovora Skypeom je obavezno, natjecatelj koji nema Skype kod kuće, treba organizirati pristup Skypeu. Natjecatelj razumije da će u postupku natječaja trebati davati izjave i biti obuhvaćen raznim audiovizualnim snimkama i dopušta da se bez ikakve naknade javno prikazuju takve snimke kao i materijali koje je poslao na natječaj. Natjecatelj također dopušta da se navedene snimke i materijali bez ikakve naknade koriste na sve potrebne načine u svrhu promocije Fotosofije 9 ili bilo kojeg projekta vezanog uz ime Fotosofia.

Natjecatelj će znati da je njegova prijava ispravno primljena po tome što će mu nakon poslane prijave u obliku e-poruke pristići automatski odgovor ‘Vaša prijava na natječaj za fotoseminar Fotosofia je primljena.’ Ukoliko natjecatelju ne stigne ovaj odgovor, znači da njezina/njegova prijava zbog nekog razloga nije pristigla na adresu seminar@fotosofia.info. U tom slučaju savjetujemo da natjecatelj/ica provjeri gdje je došlo do pogreške i pokuša poslati ponovno ili da pošalje obavijest o problemu sa svojim brojem telefona na adresu fotosofia@fotosofia.info

Provjerite da e-poruka Organizatora o odabiru u uži izbor nije završila u Vašem spam pretincu e-pošte.

Natjecatelji koji nisu odabrani u uži izbor neće biti posebno obavještavani, jer se to podrazumijeva činjenicom da do gore navedenog roka nisu primili obavijest.

Dunja Habek/tema Celebrity - Fotosofia 8

Dunja Habek/tema Celebrity – Fotosofia 8

SAŽETAK
Početak zaprimanja prijava: 1.4.2014.
Kraj zaprimanja prijava: 21.5.2014.
Navedeni datumi podrazumijevaju cijeli dotični dan od 0-24h.
U prijavi natjecatelj treba poslati svoje:

 1. fotografske radove: 5 fotografija jpg, rgb, dulja stranica 800 pixela, ne komprimirati (ne zip, rar…)
 2. kratak životopis: osobni podatci (datum rođenja, ID fotografija, kontakt telefoni, stručna sprema…), težište staviti na fotografska iskustva i planove, navesti da li fotografirate DSLR-om, skalom od 0-5 ocijeniti svoje znanje rada s programom za obradu fotografije (0=potpuno neznanje, 5=majstor obrade fotografija), opisati stupanj interesa za nastavak djelovanja na temeljima koncepta Fotosofia fotofilozofije.
 3. URL galerije na www.fotosofia.info, u galeriji treba biti izloženo najmanje 10 natjecateljevih fotografskih radova.

Adresa za slanje prijava: seminar@fotosofia.info
Obavjest odabranima u uži izbor: 22.5.2014. do 12h
Selekcija odabranih u uži izbor: 24.5.2014. u 10h
Obavjest odabranima za sudjelovanje u seminaru: 24.5.2014. do 20h
Održavanje seminara: Terme Tuhelj 22.-29.6.2014.

 

 

ReFoto

Author: ReFoto