Aktuelnosti

RECENZIJE PORTFELJA NA ORGANU VIDA

U sklopu programa 10. izdanja Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida, koje se održava od 10. do 16. septembra, u subotu, 15. septembra u Kinu Muller u Zagrebu na rasporedu je speeddating s umetnicima.

Pozivaju se fotografi i vizualni umetnici da pokažu svoje radove stručnjacima sa svih strana svieta kako bi dobili korisne povratne informacije i prilike za izložbe i publikacije. Pregledi portfelja namenjeni su fotografima/kinjama i umetnicima/cama koji imaju razvijeni i ozbiljan pristup svome radu te su otvoreni svima od studenata do nedavnih diplomaca, sve generacije su dobrodošle.

Jedan umetnik/ca čiji portfelj bude najbolje ocenjen dobiće nagradu Organ Vida Portfolio Prize – samostalnu izložbu u službenom programu izložbi tokom redovnog izložbenog programa u novoj galeriji za savremenu fotografiju, Galerija, u Medulićevoj 16 u Zagrebu. Organ Vida Portfolio Prize dodijelit će žiri koji čine svi pozvani recenzenti.

U subotu, 15.rujna 2018. svi sudionici imat će priliku upoznati recenzente, kustose, urednike i druge pozvane profesionalce s kojima će moći prodiskutovati o svome radu. Svaki umetnik_ca imaće određen vremenski okvir od 30 minuta unutar kojega će imati priliku predstaviti svoj rad.

RECENZENTI:
Arvida Byström, umetnica, Švedska

Maria Kapajeva, umetnica i edukatka, Fast Forward: Women in Photography, University for the Creative Arts at Farnham, UK
Emma Bowkett, glavna urednica fotografije u Financial Times FT Weekend Magazine, London, UK
Tomoko Sawada, umetnica, Japan
Fiona Rogers, globalna direktorka razvoja poslovanja u Magnum Photos International, UK
Peggy Sue Amison, umetnička direktorka galerije EAST WING, Dubai, UAE
Miha Colner, povesničar umetnosti i kustos u MGLC – Međunarodni grafički likovni centar (Ljubljana), Slovenija
Monica Alcazar Duarte, umjetnica, Meksiko

 

PRAKTIČNE INFORMACIJE:

Datum: 15. septembra 2018.
Lokacija: Kino Europa, Zagreb
Vrijeme: 10.00–14.00, trajanje susreta – 30 min
Cijena: odabrani kandidati moraju uplatiti kotizaciju u iznosu od 100 € za sve recenzente.
Građani s prebivalištem u Hrvatskoj plaćaju kotizaciju u iznosu od 55 €.
Napominjemo da recenzija portfelja nije potvrđena dok ne uplatite kotizaciju.
Svi autori prijavljeni na natječaj Angažirane, akrivne, svjesne—ženske perspektive danas imaju popust od 30% na recenziju portfelja.
Rok za prijavu: 1. septembar 2018.
Najuspešniji kandidati bit će obaviješteni do 3. rujna 2018.

UPUTE:

Svaki prijavljeni kandidat_kinja može predstaviti jedan, dva ili više portfelja jedan po jedan. Portfelj se treba sastojati od umjetničkog rada na temu po izboru. Možete uključiti količinu teksta po želji, no preporučamo kratku izjavu o projektu i vašoj praksi kao dio prijave. Na recenziji portfelja svi projekti trebaju biti predstavljeni na papiru ili laptopu. Predstavit ćete se svim recenzentima.

Prijave se mogu poslati direktno na e-mail applications@organvida.com.

ReFoto

Author: ReFoto