Blog

Red Bull Illume

Red Bull Illume najveći je svetski konkurs za najbolju fotografiju akcionih sportova na svetu. Najkreativnije i jednostavno zadivljujuće fotografije dešavanja širom planete, istovremeno rasvetljavaju strast, način života i kulturu fotografa koji snimajusu ih snimili.

Image Quest 2019 je peto izdanje koje se razvija u dve uzbudljive i nove kategorije: Najbolje na Instagramu (Best of Instagram – pod pokroviteljstvom kompanije SanDisk) i kategorija Pokretne slike (Moving Image). Prijave za kategoriju Best of Instagram počinju 1. februara i završavaju se 14. juna 2019. godine i biće žirirane svakog meseca. Prijave za glavno takmičenje počinju 1. maja i trajaće do 31. jula 2019. godine. Žiri, sastavljen od 50 urednika i stručnjaka u oblasti digitalne fotografije, odabraće 55 finalista, 11 pobednika u kategorijama i ukupnog pobednika konkursa. Oni će biti predstavljeni na ceremoniji dodele nagrada u novembru 2019. godine.

 

Tokom 2020. sve fotografije koje su našle svoje mesto u finalu biće izložene u prestonicama i kulturnim centrima na tri kontinenta kao deo Red Bull Illume izložbene turneje koja daje do sada neviđen izlagački nivo. Partneri Image Quest-a 2019. su Sony, SanDisk, Skylum i COOPH.

 

Organizatori konkursa nadaju se rekordnom broju prijavljenih radova jer na primer tokom 2016. godine dostavljeno je 34.624 fotografije od 5.646 fotografa iz 120 zemalja.

ReFoto

Author: ReFoto